Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων που οργανώνουν κλαδικές Ομοσπονδίες και σωματεία προστίθεται το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, που προχωρά αύριο, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 3 μ.μ., καταγγέλλοντας τις απολύσεις, τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά μέσα από «δουλεμπορικά» γραφεία και εργολαβικές εταιρείες, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας (2 μ.μ. - 5 μ.μ.), προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση στις 28/11 «στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων».

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης και της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία το Συνδικάτο προχώρησε χτες σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Στη συζήτηση που έγινε, οι εργαζόμενοι που πήραν το λόγο μετέφεραν την πείρα από την προετοιμασία σε μια σειρά χώρους δουλειάς για την απεργία. Στο ξενοδοχείο «Marriott» (πρώην «Metropolitan») η συμμετοχή στην απεργία γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε συσκέψεις που οργανώνονται ανά τμήμα. Στην επιχείρηση «Select» στο αεροδρόμιο, η οργάνωση της απεργιακής μάχης συνδυάζεται με την προετοιμασία των αρχαιρεσιών του επιχειρησιακού Σωματείου και τον απολογισμό της δράσης του. Στο «Hilton» οι δυνάμεις του Συνδικάτου καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν με την απεργία απάντηση στη δουλειά μέσα από «δουλεμπορικά», την οποία αξιοποιεί η εργοδοσία εδώ και χρόνια, αλλά και στην πρόσφατη απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου.

«Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ θέλουν να πιστέψουμε στο δικό τους επιχείρημα, ότι οι αγώνες μας, οι απεργίες, δεν έχουν αποτέλεσμα. Οτι αποτέλεσμα έχει το παζάρι για να χάσουμε περισσότερα, αυτό που το ονομάζουν "κοινωνικό εταιρισμό" και "διάλογο"», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

«Τα είδαμε τα καμώματα του διαλόγου και του κοινωνικού εταιρισμού στον κλάδο μας, όπου μόλις ξεκίνησε η επέκταση της κλαδικής σύμβασης, η οποία ήταν αποτέλεσμα αυτών των παζαριών, ξεκίνησαν οι απολύσεις και το μεγάλο "γλέντι" των εργολάβων - "δουλεμπόρων", που γέμισαν τα ξενοδοχεία με άθλιες συμβάσεις ομηρίας με μισθό κάτω από την κλαδική σύμβαση», σημειώνει και προσθέτει πως «πρωτοπόροι» στις απολύσεις και το άθλιο δουλεμπόριο «είναι οι νέοι μεγάλοι επενδυτές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μας διαφήμιζε η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, ως σωτήρες».

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει την Πέμπτη 15/12, στις 6.30 μ.μ., η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Το σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία δεν έχει οριστεί εδώ και έναν μήνα.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του κλάδου συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μη καταβολής των επιδομάτων ασθενείας από την 4η Διεύθυνση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων από το Ταμείο να ξεπερνάει πλέον τα δύο χρόνια.

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι που δούλευαν στο πρακτορείο «Ευρώπη», που βρίσκονται «στον αέρα», μετά την επιλογή των εκδοτών να κλείσουν το πρακτορείο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να "νίπτει τας χείρας της" και να αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιβίωσης που έχουν οι συνάδελφοί μας», τονίζει η Ενωση. «Αυτή είναι η κανονικότητα που υπόσχονται, αυτή είναι η μεταμνημονιακή εποχή που πανηγυρίζουν», υπογραμμίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
28 Φλεβάρη - απεργιακή συνέχεια στην πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις (2024-02-23 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Σύμβασης (2022-09-14 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις (2022-06-25 00:00:00.0)
Μήνυμα διεκδίκησης και απεργιακής κλιμάκωσης για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων! (2021-11-05 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό (2019-06-05 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις (2018-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ