Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩ
Πανηγυρισμοί και ευχολόγια

Με πανηγυρικούς δεκάρικους η κυβέρνηση και η ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας ετοιμάζονται να υποδεχτούν το ευρώ, το οποίο θα αντικαταστήσει τη δραχμή από την 1η Γενάρη του 2002. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέφτηκε χτες το Εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό και με την ευκαιρία επανέλαβε για πολλοστή φορά τα περί «ασφάλειας απέναντι σε διεθνείς κρίσεις». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το νόμισμά μας είναι σήμερα ανθεκτικό και ισχυρό», για να καταλήξει στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως...«έτσι διασφαλίζονται οι κοινωνικές κατακτήσεις» και «κατοχυρώνεται η κοινωνική συνοχή».

Σχετικά με την αναμενόμενη έξαρση της κερδοσκοπίας που θα επιφέρει η αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ σε δύο μήνες, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στον... πατριωτισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν το πάνω χέρι στη διαμόρφωση των τιμών. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες πρωτοστατούν στην αισχροκέρδεια, σέρνουν το χορό της κερδοσκοπίας, ο πρωθυπουργός είπε πως το όλο θέμα είναι στην...«κοινωνική ευθύνη των επιχειρηματιών» και πρόσθεσε: «Πρέπει να προχωρά σωστά η διπλή αναγραφή των τιμών» και «να τηρηθούν οι κανόνες στρογγυλοποίησης, πάντοτε προς τα κάτω, να μην επιχειρηθούν κερδοσκοπικές αυξήσεις».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμος, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ήδη έχει παραχθεί το 90% της ποσότητας ευρώ που χρειάζεται για να αντικατασταθούν οι δραχμές και πως η ποσότητα που θα αντικατασταθεί είναι συνολικής αξίας 3 τρισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ