Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι σχολικές καθαρίστριες

Στη 48ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 19 και 20 Νοέμβρη και στην πανεργατική απεργία στις 28/11 καλούν σωματεία και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 20/11, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η κανονικότητα στη ζωή τους. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκλωβισμός, ψέματα, διαρκής ομηρία. Εχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνουν για τις καθαρίστριες οι νόμοι που στερούν τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία.

Υπενθυμίζει ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων «πανηγύριζε τον περασμένο Μάη για τη δίχρονη παράταση των συμβάσεων» που υποσχόταν το υπουργείο, «παρατείνοντας την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στα σχολεία της χώρας», απεμπολώντας το πάγιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία. «Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται στη ΓΣΕΕ και την πλειοψηφία της, που μπλοκάρει τους εργατικούς αγώνες, που υπονομεύει τις απεργίες, που φέρνει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα τη νοθεία, την αστυνομία, το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας», συμπληρώνει.

Αγώνας για ενιαία Σύμβαση στον κλάδο

«Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε για ενιαία Σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας. Να κάνουμε στην άκρη το διαχωρισμό για τη διάσπαση του κλάδου που εξυπηρετεί το κράτος την εργοδοσία, τις εργολαβίες», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενημερώνει τις σχολικές καθαρίστριες ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία, οι συμβασιούχοι στα κτίρια του ΟΑΕΔ, σε άλλους χώρους όπως στα πανεπιστήμια και τις μεταφορές.

«Ο κλάδος της καθαριότητας συνολικά είναι κλάδος βαθιά εκμεταλλευόμενος από κάθε κυβέρνηση, από εργοδότες, από εργολάβους. Κριτήριό τους είναι το πόσο φτηνότερα μπορεί να τους βγει η ανάθεση ενός έργου, η παράταση στην ομηρία μας. Αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους, εντατικοποίηση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κακοπληρωμένη εργασία, δουλειά με ανύπαρκτα μέσα προστασίας», καταλήγει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Μόνιμη και σταθερή εργασία. Αυξήσεις στους μισθούς. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ενταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ