Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με πλατύ άνοιγμα εντείνουν τη μάχη για την απεργία στις 28 Νοέμβρη

Στιγμιότυπο από την πρώτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων «Cosmote - E value», στην οποία πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28/11, σε συμπόρευση με το κλαδικό Συνδικάτο (ΣΕΤΗΠ)
Στιγμιότυπο από την πρώτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων «Cosmote - E value», στην οποία πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28/11, σε συμπόρευση με το κλαδικό Συνδικάτο (ΣΕΤΗΠ)
Με ώθηση από τις προχτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις στις Κατασκευές, στο Δημόσιο και την ιδιωτική Υγεία, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Με εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις, φροντίζουν να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς το κάλεσμα για την απεργιακή μάχη και τα αιτήματα που προτάσσουν. Με μια σειρά από πρωτοβουλίες δίνουν συνέχεια στη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων» καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στο επίκεντρο του απεργιακού μετώπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν θέσει τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, που μπαίνει σε εφαρμογή από την κυβέρνηση οδηγώντας στον καθορισμό του κατώτατου μισθού με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου. Απέναντι στην αντεργατική αυτή εξέλιξη, η οποία συνοδεύεται από την κυβερνητική προπαγάνδα για «αύξηση» λίγων ευρώ στον κατώτατο μισθό, οι ταξικές δυνάμεις προτάσσουν τα αιτήματα για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων για όλους, με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυξήσεις στις συντάξεις.

Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας δίνεται παράλληλα με τη μάχη για το ξεσκέπασμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για την αποκάλυψη του ανοιχτά υπονομευτικού ρόλου που έχει αναλάβει προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Απέναντι στην προσπάθεια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και το περιεχόμενό της, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις συζητούν καθημερινά με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ισχυρό απεργιακό μέτωπο, ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων.

Κλιμάκωση η πανεργατική απεργία για τον κλάδο των Κατασκευών

Να κλιμακώσουν την πάλη τους με συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των Κατασκευών η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Η επιτυχημένη πανοικοδομική απεργιακή μάχη που δώσαμε στις 14 Νοέμβρη φανερώνει ότι έχουμε δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων οικοδόμων, των εργαζομένων στις Κατασκευές, επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να παλέψουμε, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Επιβεβαιώνει την απόφασή μας ότι δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε με 25 και 30 ευρώ για να θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Σύσκεψη από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Σύσκεψη συνδικαλιστών με θέμα την προετοιμασία της απεργίας οργάνωσε, χτες, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στην εισηγητική ομιλία, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να συζητήσουν «για το πώς θα κινητοποιήσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας μπροστά σε μια απεργία για την οποία έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να δημιουργήσουν ανάχωμα στην επιτυχία της».

«Δεν πρέπει να μείνει χώρος δουλειάς χωρίς την παρέμβασή μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι όσο περισσότερο η παρέμβαση που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα σωματεία λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι στην καλλιέργεια αγωνιστικού κλίματος.

Βαδίζοντας προς την ημερομηνία της απεργίας, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σχεδιάζει παρεμβάσεις για ζητήματα που «καίνε» τη λαϊκή οικογένεια, ενώ απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους που βρίσκονται στην εκπαίδευση και τη μαθητεία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα η πείρα από τη μάχη που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις την προηγούμενη βδομάδα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οπως υπογραμμίστηκε, η εκφυλιστική κατάσταση στο ΕΚΘ, οι εκτεταμένες νοθείες με στόχο να συνεχίσει η δευτεροβάθμια οργάνωση να κινείται στη γραμμή της συναίνεσης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού για κάθε εργαζόμενο, κριτήριο για να πάρει θέση και μπροστά στην απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»! (2018-11-08 00:00:00.0)
Στη μάχη της απεργίας με «όπλο» τη δυναμική του πανελλαδικού συλλαλητηρίου (2014-11-11 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη (2010-02-14 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση στη μάχη (2006-12-03 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της μάχης (2006-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ