Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στην τελική ευθεία για τις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!» εντείνουν την πάλη για αυξήσεις στις συντάξεις

Η αφίσα της πρώτης από τις δύο μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη
Η αφίσα της πρώτης από τις δύο μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη
Με σημαία τη δίκαιη απαίτηση για αυξήσεις στις πετσοκομμένες τους συντάξεις και ξεκαθαρίζοντας ότι «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, εντείνουν τις προετοιμασίες τους για την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων που οργανώνουν, στις 19 και 20 Νοέμβρη.

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προχωρούν σε δύο μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις για τους συνταξιούχους όλης της χώρας:

-- Στην Αθήνα, στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με πανελλαδική συνταξιουχική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζουν αποφασιστικά, απέναντι στους ελιγμούς της κυβέρνησης

Απέναντι στους ελιγμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, κάτω από την πίεση των αγώνων και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συνταξιούχων, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μπροστά στις εκλογές προωθώντας μια αναβολή στην εφαρμογή της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ξεκαθαρίζουν ότι το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στον νόμο Κατρούγκαλου μόνο στο μέρος που αφορά την «προσωπική διαφορά», αλλά παλεύει και απαιτεί την κατάργηση του νόμου - λαιμητόμου στο σύνολό του.

Οπως υπογράμμισαν χαρακτηριστικά και χτες στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των τοπικών συνταξιουχικών οργανώσεων, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης στην πόλη στις 19 Νοέμβρη, «συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε ό,τι μας έχει περικοπεί. Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα απαιτούν: Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε! Οι συντάξεις, κύριες, επικουρικές, χηρείας, τα Δώρα μας, το ΕΚΑΣ, οι κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, η Υγεία, δεν είναι δώρο και χάρισμα καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, ντόπιο ή ξένο, είναι πληρωμένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, κερδισμένα με τον αγώνα, τη δουλειά μας, και θα τα διεκδικήσουμε έως το τέλος».

Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει, και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Να επιστραφεί στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Αμεση απόδοση των Δώρων.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ