Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
Κινητοποίηση ενάντια στις άθλιες συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς

Σε 8ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για τις μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας κι εργασίας.

Με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων μένει κενό το 70% των οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο (υπηρετούν 430 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, σε σύνολο 1.450 οργανικών θέσεων). Την ίδια στιγμή, εισάγονται κατά μέσο όρο 30 ασθενείς ανά εφημερία (εφημερεύει τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα). Από αυτούς, οι 25 ασθενείς είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Περίπου πέντε περιστατικά που εισάγονται σε κάθε εφημερία είναι πρόσφυγες και μετανάστες από Κέντρα Φιλοξενίας.

Σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση έρχονται να προστεθούν το τελευταίο διάστημα και οι αυξημένες νοσηλείες ανθρώπων με αυτισμό, ως συνέπεια της υλοποίησης των εγκληματικών κατευθύνσεων της ΕΕ για μείωση κατά 50% των δαπανών για την Πρόνοια (μέσω κλεισίματος ιδρυμάτων, συρρίκνωσης υπηρεσιών κ.ά.). «Νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί έξι μήνες με εντολή του γγ του υπουργείου Υγείας, που είναι μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του», λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Οπως υπογραμμίζει μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Θερμού, «η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις για την επικίνδυνη συνύπαρξη ανθρώπων με σχιζοφρένεια και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι στο "Δρομοκαΐτειο" δεν έχουμε ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση για να χειριστούμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, να ανοίξουν δημόσιες δομές σε όλη την Ελλάδα - ξενώνες, οικοτροφεία κ.ά. - για όλο το φάσμα των αναπηριών και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πρέπει να γίνουν και στο "Δρομοκαΐτειο". Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος».

Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική φιέστα στο «Αττικόν»

Σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και σε συγκέντρωση στο αίθριο του νοσοκομείου θα προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», δίνοντας τη δική τους αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική φιέστα που θα στηθεί με αφορμή τον «απολογισμό για τα 15 έτη λειτουργίας του». Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τους φορείς της Δυτικής Αθήνας σε αγωνιστική συμπαράσταση και διεκδικεί μεταξύ άλλων: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να φύγουν τα ράντζα, αυξήσεις στους μισθούς και τις υπερωρίες, να φύγουν οι εργολάβοι, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ