Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύλληψη και δίωξη συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ

Δύο εργαζόμενοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Χρήστος Βαγενάς και η Ελένη Μανούρα, συνελήφθησαν χτες για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη του παραρτήματος ΟΑΕΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας (ΠΟΠΟΚΠ) ενάντια στην υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη σύλληψη και αναφέρει ότι ασκήθηκε δίωξη εναντίον των δύο συνδικαλιστών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν «στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου». Καταγγέλλει ακόμα «τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και την κυβέρνηση, που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν για 3η βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του υπουργείου "Προστασίας του Πολίτη" και την κυβέρνηση, που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης». Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και η ΠΟΠΟΚΠ.

Τελικά οι δύο συνδικαλιστές θα δικαστούν σήμερα, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταδικάζει τη σύλληψη των συνδικαλιστών και την παραπομπή τους σε δίκη και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σήμερα στα δικαστήρια για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία κήρυξε στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ