Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι φιέστες των ΝΑΤΟικών

ΕΔΥΕΘ: Ο λαός και η νεολαία της πόλης να τους γυρίσουν την πλάτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε όλη τη χώρα μια τεράστια και επιδοτούμενη προσπάθεια εξωραϊσμού του δολοφονικού ρόλου του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ημερίδα που διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, η ΜΚΟ «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία» (ΕΕΑΕΣ), σε συνέργεια με την οργάνωση «Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς».

Η ημερίδα εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτήν την περίοδο η ΕΕΑΕΣ, σε διάφορες πόλεις, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και με θεματολογία που «ξεπλένει» τον βρώμικο ρόλο της λυκοσυμμαχίας και την ελληνική συμμετοχή, ενώ ταυτόχρονα βάζει το λαό να παρακαλά να τον δέσουν χειροπόδαρα για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» των εκμεταλλευτών του.

Οι εν λόγω ημερίδες ξεκίνησαν από την Αθήνα, στις 20/9, με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή. Προτεραιότητες και προοπτικές για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», όπου συζητήθηκαν «οι προοπτικές και τα θέματα ασφάλειας μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη στις Βρυξέλλες, με έμφαση στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, τις Εθνικές Αμυντικές Βιομηχανίες στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά και στην πολυδιάστατη συμμετοχική ασφάλεια». Ακολούθησαν τέτοιες εκδηλώσεις σε Πάτρα και Κομοτηνή, ενώ έπονται σε Βόλο (29/11) και Γιάννενα (12/12).

Το θέμα της σημερινής ημερίδας είναι «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον». Οπως η ίδια ΜΚΟ αναφέρει, έχει ως «στόχο την ενημέρωση σε σχέση με την ευρύτερη έννοια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, τη συμμετοχική ασφάλεια (Inclusive security) και το διάλογο με ενημερωμένους πολίτες για τον "δυνητικό" ρόλο που μπορεί να έχει η Κοινωνία των Πολιτών στη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων».

Η ΕΕΑΕΣ είναι ένα ΝΑΤΟικό παραμάγαζο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη «Διεθνή Ενωση Ατλαντικού Συμφώνου» («Eurodefense»), διεθνές δίκτυο που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '90, με συμβούλια σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Βασικός σκοπός της, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, είναι «να προωθήσει στην κοινή γνώμη μια ευρωπαϊκή ταυτότητα ασφάλειας και άμυνας» και «να εκπροσωπήσει τους πολίτες στο ΝΑΤΟ».

Θέλουν το λαό συνένοχο στα εγκληματικά τους σχέδια

Τη σημερινή εκδήλωση διαφήμισης της δράσης του ΝΑΤΟ κατά των λαών καταγγέλλει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και το βρώμικο ρόλο, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να παίξει. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που γίνεται, σε μια περίοδο που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, που η κυβέρνηση πρωτοστατεί - ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ - στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τη διαβόητη "γεωστρατηγική αναβάθμιση" της χώρας, πάντα για το συμφέρον της ελληνικής πλουτοκρατίας.

(...) Οπως λένε οι διοργανωτές της ημερίδας "...επιδιώκουμε την όσο γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων της τοπικής Κοινωνίας Πολιτών, με έμφαση στη νέα γενιά και τον γυναικείο πληθυσμό, εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμελητηρίων και των τοπικών ΜΜΕ, πανεπιστημιακών, φοιτητών...".

Αυτός είναι ο πραγματικός τους σκοπός, να κάνουν το λαό μας συμμέτοχο στα εγκληματικά τους σχέδια, στοχεύουν ειδικά στις συνειδήσεις της νεολαίας και των γυναικών.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας και όλης της χώρας πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Είναι όνειδος και ύβρις για το λαό μας η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, διάφορες ΜΚΟ και άλλοι παρατρεχάμενοι των ιμπεριαλιστών να συνεργάζονται και να ξεπλένουν ξεδιάντροπα τους θύτες των λαών, και του δικού μας μαζί.

(...) Οι εξελίξεις απαιτούν να μη μείνουμε θεατές! Ο λαός μας να γίνει πρωταγωνιστής της πάλης για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων - να μη σταλεί κανένα παιδί του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αναπτυχθεί παραπέρα η πάλη για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις κρίσεις, την προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ