Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Χαιρετίζουν τη στάση του ναύτη

Συνεχίζονται οι επιστολές στρατευμένων με τις οποίες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη και παράλληλα καταδικάζουν την επικίνδυνη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

***

«Η άσκηση "Sea Guardian" είναι μια πρόβα πολέμου σε μια περιοχή που βράζει από ανταγωνισμούς και αντιθέσεις. Ως στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στην ΕΛΔΥΚ, είμαστε αλληλέγγυοι στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας "Ναβαρίνον" που υπηρετεί σε αυτή την άσκηση. Η διαμαρτυρία του ήταν δίκαιη. Από όπου έχει περάσει το ΝΑΤΟ, έχει αφήσει δυστυχία για τους λαούς. Ποτέ και πουθενά δεν προστάτευσε κανένα λαό. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου. Πριν 44 περίπου χρόνια, με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σ.σ. της τότε ΕΟΚ), υλοποιήθηκε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα προωθείται από ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ουσιαστικά μια νέα διχοτομική λύση τύπου "Ανάν". Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Και με αυτόν τον τρόπο αβαντάρουν την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Φαντάροι ΕΛΔΥΚ Κύπρου

***

«Η παλικαρίσια στάση του Σταύρου Παπαδάκη να βγει στην αναφορά και να καταγγείλει τη συμμετοχή της φρεγάτας "Ναβαρίνον" στη ΝΑΤΟική άσκηση δίνει θάρρος στους στρατιώτες που υψώνουν τη φωνή τους μέσα στα στρατόπεδα, που συμμετείχαν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που καταγγείλανε τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση.

Οι ελληνικές Ενοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά να εξυπηρετούν και να συμμετέχουν στα ΝΑΤΟικά σχέδια για τη νέα μοιρασιά της λείας που ετοιμάζεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε βάρος των λαών της περιοχής. Η στάση του ναύτη δίνει κουράγιο σε κάθε νέο να εκφράζει ανοιχτά, μέσα από την αναφορά αλλά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, την αντίθεσή του στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια ΕΕ - ΝΑΤΟ. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου. Κανένας Ελληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα».

Αγγελακόπουλος Σωκράτης, Στρατιώτης (ΠΖ), 645 Μ/Κ ΤΠ, Ξάνθη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ