Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη των δολοφόνων του Λουκμάν

Ξεκίνησε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, η εξέταση των μαρτύρων για τη ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Παρόντες, οι δύο κατηγορούμενοι, Δ. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος που αποδοκιμάστηκαν από το ακροατήριο. Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω είναι ταυτόχρονα κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο πατέρας του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεΐν, που ταξίδεψε από το Πακιστάν για να είναι στο δικαστήριο, κατέθεσε ότι ο γιος του ήρθε στην Ελλάδα τέλη του 2008 - αρχές 2009, για να δουλέψει και να στέλνει χρήματα στην πολυμελή οικογένειά του. Δούλευε σε λαϊκή αγορά, έμενε στο Περιστέρι και πήγαινε στη δουλειά του στα Πετράλωνα με το ποδήλατό του. Αυτή ήταν η πορεία του και τη νύχτα της δολοφονίας του, στις 17/1/2013. Ο Καντίμ Χουσεΐν απέδωσε τη δολοφονία του Σαχζάτ σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος, ενώ μετέφερε ότι σε τηλεοπτικές τους συνομιλίες ο γιος του είχε αναφερθεί και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.

Ο μεροκαματιάρης Σαχζάτ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με ένα «επαγγελματικό χτύπημα», παρόμοιο με αυτό του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα. Με επτά μαχαιριές και δύο στιλέτα - «πεταλούδα» οι δύο χρυσαυγίτες τον άφησαν στον τόπο τα χαράματα της 17ης Γενάρη του 2013 στα Πετράλωνα. Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα - «πεταλούδα», μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εννέα χρόνια από το έγκλημα της Χρυσής Αυγής (2022-01-20 00:00:00.0)
Ψυχροί και θρασείς οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι (2019-09-26 00:00:00.0)
Ρατσιστικό το κίνητρο της δολοφονίας (2014-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ