Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
«Θύμα» της κακοκαιρίας εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών μέτρων

INTIME NEWS

Τη Λέσβο σάρωσε η κακοκαιρία τις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Δρόμοι στο κέντρο του νησιού μετατράπηκαν σε λίμνες από λάσπη ενώ σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν και κατολισθήσεις βράχων. Η δυνατή βροχόπτωση, σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, διαμόρφωσε πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως στις περιοχές της νότιας Λέσβου. Σπίτια πλημμύρισαν στον Παλαιόκηπο και στον Παππάδο, αλλά και στην παραθαλάσσια περιοχή της Ευρειακής, στη δυτική ακτή του κόλπου της Γέρας, πλημύρισαν σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.

Από τον χείμαρρο που υπερχείλισε στον Παλαιόκηπο παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική απεγκλώβισε μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του. Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι, ενώ υπερχείλισε χείμαρρος στην περιοχή. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά όπου πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Στην πόλη της Μυτιλήνης, πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πέτρες και λάσπη μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, στο δρόμο προς Κουντορουδιά, αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού, στην Καλλονή, στην Πέτρα και τη Μήθυμνα. Προβλήματα σημειώθηκαν και στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και ιδιαίτερα στο τμήμα του έξω από τους οργανωμένους χώρους και συγκεκριμένα μέσα στον ελαιώνα όπου και διαμένουν αιτούντες άσυλο σε σκηνές.


INTIME NEWS

Χτες, κλιμάκιο των μηχανικών του δήμου ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές σε όλη την περιοχή από τον Παλαιόκηπο και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες στην Πλαγιά και σε άλλες περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι περισσότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας.

Εξάλλου, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και έφταναν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» για τις δυτικές Κυκλάδες, ενώ δεν πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες. Σε ισχύ είχε τεθεί απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο. Κλειστές ήταν επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλας - Θάσου, Κεραμωτής - Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ