Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
Εργαζόμενοι, ασθενείς και οι οικογένειές τους να βγουν μπροστά!

Τα οξυμένα προβλήματα αναδείχθηκαν στη διάρκεια περιοδείας που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο, από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη.

Μιλώντας με εργαζόμενους, ασθενείς και τις οικογένειές τους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της ΕΕ, που προωθεί την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της φυσικής αποκατάστασης, με μείωση των κοινωνικών δαπανών, για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται το πεδίο δράσης για τους ιδιώτες, στον χρυσοφόρο τομέα της αποκατάστασης.

Υπενθύμισε ότι μόνο σε μια δεκαετία, τα κρατικά κονδύλια για την Υγεία έχουν περικοπεί κατά 50% και έπεται συνέχεια. «Να μην εξοικειωθούμε με την αντίληψη των χορηγιών, των ψίχουλων που περισσεύουν από το φαγοπότι της κυρίαρχης τάξης και μας το πετάνε», κάλεσε η Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε ότι «αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο από τα κάτω. Αν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».

Σημείωσε επίσης ότι αν κάτι κρατιέται ακόμα, είναι από το φιλότιμο των εργαζομένων και την αγωνιστική παρέμβαση των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, που μαζί με φορείς της περιοχής και τις Λαϊκές Επιτροπές αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα και διεκδικούν λύσεις.

Στήριγμα σ' αυτόν τον αγώνα είναι και οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ, τις οποίες απαρίθμησε η Λιάνα Κανέλλη, καλώντας σε αγώνα για:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, αποκατάσταση με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Ιδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Κέντρο Υγείας, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Ιδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή και την εισαγωγή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και τη δωρεάν διάθεσή τους στους ανάπηρους της χώρας μας.
  • Να εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδότηση του ΕΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.
  • Αμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, νοσηλευτών, ανδρών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών κ.λπ. αλλά και βοηθητικού προσωπικού.
  • Καμία απόλυση εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης (ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών κ.λπ.).
  • Οι ασθενείς να μην πληρώνουν ούτε 1 ευρώ πάνω και κάτω από το τραπέζι για τις ανάγκες νοσηλείας τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» την Κυριακή (2023-11-29 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ για να μπει φρένο στην αθλιότητα (2023-04-14 00:00:00.0)
Για τα προβλήματα των αναπήρων (2023-03-28 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η τραγική κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια (2019-06-26 00:00:00.0)
«Δημόσια δωρεάν Πρόνοια και Ειδική Αγωγή» (2011-05-24 00:00:00.0)
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 29 - 30 Νοέμβρη (1997-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ