Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 29 - 30 Νοέμβρη

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνει στις 29 - 30 Νοέμβρη. Η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ) Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων διοργανώνει το Σάββατο 22 Νοέμβρη, ώρα 10 π.μ., συζήτηση στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (Λ. Χασιάς, Αγιοι Ανάργυροι).

Η ΕΣΚ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και τους γονείς παιδιών παραπληγικών και κινητικά αναπήρων να συμμετάσχουν στη συζήτηση, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική είναι οξυμένα και διαρκώς θα διογκώνονται όσο δε θα υπάρχει ενεργής, δραστήρια και αγωνιστική συμμετοχή.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η ΕΣΚ επιρρίπτει ευθύνες στις διοικήσεις των Συλλόγων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), "που, αποδεχόμενοι τα αντιαναπηρικά μέτρα, αποπροσανατολίζουν το κίνημα από αγωνιστικές διεκδικήσεις για ουσιαστικές λύσεις των οξυμένων προβλημάτων μας, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται το πέρασμα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής".

Η ΕΣΚ επιδιώκει τη συσπείρωση όλων των μελών του συλλόγου στη βάση των οξυμένων προβλημάτων των ΑΜΕΑ, την αγωνιστική υπεράσπιση αλλά και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, την προώθηση των ουσιαστικών δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, στην εργασία, στην αποκατάσταση, σε μια ποιότητα ζωής με γνώμονα τις ανάγκες τους.

Η ΕΣΚ Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων αγωνίζεται, μεταξύ άλλων, για:

  • Γενναία αύξηση δαπανών και επενδύσεων σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, που μπορεί και πρέπει να εκφράζεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναβάθμιση των λιγοστών δημοσίων κέντρων αποκατάστασης. Δημιουργία νέων δημοσίων σύγχρονων κέντρων φυσικής αποκατάστασης.
  • Δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.
  • Ειδική αγωγή δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική.
  • Γνήσια σύνθεση συνδικαλιστικών οργάνων από ανάπηρους και όχι ανάπηρους - "μαϊμούδες".

"Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ξεκίνημα για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των παραπληγικών - τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων στη χώρα μας", σημειώνει η ΕΣΚ.

Οι εγγραφές για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ