Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας θα συνεχιστεί

Οι ομιλίες των Γ. Παττάκη, Β. Αναγνωστόπουλου και Β. Μπούτα

Εχουν περάσει λίγα λεπτά μετά τις 12.00, όταν ο Γ. Παττάκης ανεβαίνει στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό. Οι κόρνες των τρακτέρ, δίνουν το έναυσμα και το σύνθημα "Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" δονεί την ατμόσφαιρα.

"Σήμερα η καρδιά του κάμπου χτυπά εδώ, στην Καρδίτσα. Αυτό το συλλαλητήριο στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στους κυβερνώντες. Η αγροτιά δεν τρομοκρατείται, ξέρει να παλεύει και θα συνεχίσει", τόνισε ο Γ. Παττάκης και υπογράμμισε: "Οι αγώνες μας από δω και πέρα θα είναι πιο δυνατοί. Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά τις μεγάλες μας κινητοποιήσεις, οδηγεί την αγροτιά, με την πολιτική που ακολουθεί, μαθηματικά στο ξεκλήρισμα. Στην επίθεση της αυτή, μόνο η δική μας αντεπίθεση είναι αυτή που θα φέρει τη νίκη. Πρέπει να ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και να επιβάλουμε τη δική μας αγροτική πολιτική, που θα είναι προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ολοι μας πρέπει να γίνουμε κήρυκες, να γυρίσουμε τα χωριά και να πείσουμε τους συναδέλφους μας ότι μόνο οι αγώνες μας θα μας δικαιώσουν".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Β. Αναγνωστόπουλος,μέλος της ΠΑΣΕ, ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: "Ενα χρόνο μετά τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του Δεκέμβρη και λίγο καιρό πριν την έναρξη των νέων αγώνων μας η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να είναι σκληρή. Αντιαγροτικά μέτρα, δίκες και καταδίκες σε βάρος αγροτών, κατασχέσεις περιουσιών για χρέη. Αυτήν την τραγική πραγματικότητα, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για να την ανατρέψουμε. Σ' αυτή τη μάχη χρειάζεται πανστρατιά, δε μας περισσεύει κανένας. Οσοι δεν αντέχουν το φορτίο του αγώνα, να το ξεκαθαρίσουν, να μη λειτουργήσουν σε βάρος αυτής της τίμιας πάλης". Κλείνοντας το χαιρετισμό του, επισήμανε: "Μετά την περσινή εποποιία όσο ζω θα πιστεύω στην ΠΑΣΕ. Την ενότητα που αποκτήσαμε και την εμπιστοσύνη ανάμεσά μας δεν πρόκειται να τη χαραμίσουμε".

Κεντρικός ομιλητής στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν ο Β. Μπούτας,μέλος της ΠΑΣΕ. Τα πρώτα του λόγια, λόγια καταδίκης για τις κυβερνητικές πρακτικές: "Συνάδελφοι μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αστυνομικοί, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, καταγράφουν αριθμούς κυκλοφορίας των τρακτέρ". Οι τελευταίες λέξεις του Β. Μπούτα χάνονται μέσα στα γιουχαϊσματα των συγκεντρωμένων. Η πλατεία δονείται από την ιαχή "αίσχος" και το σύνθημα "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" βγαίνει με πάθος από τα χείλη των αγροτών.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Β. Μπούτας τόνισε ότι σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας δέχεται μια νέα επίθεση μέτρων θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου. Μέτρα, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου και βάζουν τις βάσεις για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει αυτά τα μέτρα, προσπαθεί να εκφοβίσει το λαό με το αισχρό σύστημα των αγροτοδικείων. Η δική μας απάντηση στην εκσυγχρονιστική λαίλαπα θα είναι ο ενωτικός, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν πρέπει να καταδικαστεί άμεσα".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε: "Ο αγώνας, που όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε, είναι ιερός. Είναι αγώνας επιβίωσης για μας και τα παιδιά μας. Είναι αγώνας για να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια να δουλεύουμε στη γη μας. Η σημερινή κινητοποίηση είναι απάντηση στις Κασσάνδρες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που προσπάθησαν να προβοκάρουν και να υπονομεύσουν την ενότητά μας. Στις 5 του Δεκέμβρη θα δώσουμε μια νέα αγωνιστική απάντηση έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας. Ζήτω ο αγώνας της αγροτιάς". Το μακρόσυρτο χειροκρότημα των αγροτών, πειστήριο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ