Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παμφοιτητική κινητοποίηση

Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας πραγματοποιούν αύριο φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Συλλαλητήριο φοιτητών στις 26 Νοέμβρη

Παμφοιτητική κινητοποίηση διοργανώνουν την Τετάρτη 26 του Νοέμβρη φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, που θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Αύριο, Παρασκευή 21 του Νοέμβρη, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της σχολής να δημιουργήσει Προγράμματα Σπουδών Επιλογής.

"Το "νέο" πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα για την εκπαίδευση που ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή, είναι μια γενική επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, στη μόρφωση και την εργασία", τονίζεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του Μαθηματικού Τμήματος, το οποίο συμμετέχει στην κινητοποίηση. "Η κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, σπεύδει με το νομοσχέδιο αυτό να κάνει πράξη τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που έχουν δώσει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ. Με το νέο πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα, υποβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών και η αξία τους, υποτάσσονται τα Πανεπιστήμια στο μεγάλο κεφάλαιο - "ανταγωνιστική" και "αποδοτική" λειτουργία των ιδρυμάτων, στις απαιτήσεις της "ελεύθερης αγοράς", αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα, περιορίζεται η δημόσια δωρεάν παιδεία, εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση".

Οι φοιτητές απαιτούν την ολοκληρωτική απόσυρση του νόμου για την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", τη μη εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής και διεκδικούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα παρέχει σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, στέρεα γενική μόρφωση και ειδίκευση για όλους τους φοιτητές μέσα στο πτυχίο, διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση και σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησής της. Επίσης ζητούν να μην θεσπιστούν δίδακτρα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και να καταργηθούν άμεσα τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Ηδη, απόφαση να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων του Οικονομικού, του Μαθηματικού, της Ιατρικής και των Καλών Τεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ