Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο για τους απεργούς πείνας

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των δύο αδιόριστων εκπαιδευτικών, απεργών πείνας διοργανώνει το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ. Την ίδια μέρα θα δοθεί συναυλία συμπαράστασης στην Α' Φοιτητική Εστία.

Οι απεργοί πείνας Ελένη Παλιοτζήκα και Δημήτρης Κούγκας,από τις 10 Οκτώβρη βρίσκονται απέναντι από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και αρνούνται την οποιαδήποτε μορφή τροφής, ζητώντας τη διατήρηση του θεσμού της επετηρίδας, την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Αρσένη και τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα σιωπούν απέναντι στη δίκαιη διαμαρτυρία των 2 συναδέλφων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης καλεί όλους τους μόνιμους, αναπληρωτές, αδιόριστους να συμπαρασταθούν μέσα από τις ΕΛΜΕ και με προσωπικές πρωτοβουλίες στον αγώνα των απεργών.

Κάλεσμα προς την κατεύθυνση ανατροπής του νόμου Αρσένη απευθύνει και ο Σύλλογος Αδιορίστων. Συγκεκριμένα καλεί τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τις ΕΛΜΕ, τους διδασκαλικούς και φοιτητικούς συλλόγους να παραδειγματιστούν από τον αγώνα των απεργών και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης που διοργανώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ