Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Πειραιά και στάση εργασίας, από τις 12 μμ μέχρι και τις 4 μμ, πραγματοποίησαν χτες οι καθηγητές του Πειραιά, μετά από απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν δηλώνοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές ο Γ. Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος, ο β' αντιπρόεδρος του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίδης,εκπρόσωποι από την ΠΕΜΕΝ, τον "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Πειραιά.

Οι καθηγητές απαίτησαν για μια ακόμη φορά να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, να τους δοθούν από το νομάρχη τα δεδουλευμένα από τον περασμένο Φλεβάρη - Μάρτη, να ανεγερθούν νέα σχολικά κτίρια, να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε καθηγητές (ακόμα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών) για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Επίσης, ζητούν να γίνουν συμπληρωματικοί διορισμοί από την επετηρίδα (υπάρχουν στον Πειραιά 400 αναπληρωτές). Επίσης απαιτούν να μην παρεμβαίνει ο νομάρχης στα διοικητικά και πειθαρχικά της εκπαίδευσης.

Ο Γ. Νίκας,αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, για τη στάση του νομάρχη μας είπε ότι "αυτή η κίνησή του, είναι μια υπολογισμένη κίνηση, έτσι ώστε να αρχίσει να αποκτά αρμοδιότητες πάνω σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου, προσπαθώντας να περάσουν αρμοδιότητες της παιδείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση".

Αντιπροσωπεία των καθηγητών συναντήθηκε με το νομάρχη όπου και του επέδωσε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ