Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Καθοριστική συνάντηση σήμερα

Καθοριστική, για την παραπέρα στάση τους, είναι η σημερινή - τρίτη - συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,καθώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δείξει την πρόθεσή της να ενσωματώσει βασικές προτάσεις τους στο νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Και σήμερα στα Νοσοκομεία εξυπηρετούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, λόγω της απεργίας διαρκείας που αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών. Νέα Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα γίνει αύριο, στις 11πμ, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".

Σήμερα, στις 12 μ. οι γιατροί των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και θα κάνουν πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο και θα περικυκλώσουν. Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών - έχει προγραμματιστεί για τις 5μμ - θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η αντιπαράθεση των νοσοκομειακών γιατρών με την κυβέρνηση βρίσκεται στο ύψος των τακτικών αποδοχών και στον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαφωνούν με την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνονται οι εφημερίες κατ' αποκοπήν και ζητούν να είναι συνδεδεμένες με το βασικό μισθό.

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής (κυμαίνονται σε 60 - 90%) οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη λύση θεσμικών αιτημάτων και την προώθηση ενός ικανοποιητικού ιατρικού μισθολογίου. Ειδικευόμενοι και νοσοκομειακοί προειδοποιούν πως αν δε δοθεί άμεσα λύση, θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των νοσοκομείων τις ημέρες εφημερίας.

Στο μεταξύ, η απεργιακή επιτροπή των γιατρών του "Ιπποκράτειου" καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του προέδρου του Νοσοκομείου και καθηγητή Ιατρικής Π. Μεταξά, με αφορμή την προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Σε ανακοίνωσή της η απεργιακή επιτροπή αναφέρει ότι την ώρα που η ίδια διέκοψε τη λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων - στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων - και την απαιτούμενη καταβολή του "εξέταστρου" των 1.000 δραχμών, χωρίς να εμποδίζει την εξέταση των έκτακτων περιστατικών, ο Π. Μεταξάς άρχισε να απειλεί τους απεργούς με εισαγγελική παρέμβαση και να τους προτρέπει "να δοκιμάσουν την τύχη τους ως κουλουρτζήδες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ