Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Συνεδρίασε η ΚΟ για το Σκοπιανό

Συνεδρίασε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, επαναβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και οι υπουργοί του να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, προκαλώντας ανασχηματισμό, χωρίς ωστόσο να τη ρίξουν.

Τη θέση αυτή επανέλαβε λίγη ώρα αργότερα και κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο Π. Καμμένος, λέγοντας ότι στο θέμα αυτό «θα συμπορευθούμε με τον κ. Λεβέντη» και καλώντας εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ «πριν κάνει τις παλικαριές του για την πρόταση μομφής, να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται ή όχι τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" και, εάν ψηφιστεί από το λαό ως πρωθυπουργός, αν θα την καταργήσει σε περίπτωση που κυρωθεί από την παρούσα Βουλή».

Σύμφωνα πάντως με τα όσα διαρρέονται, οι διαφωνίες στο εσωτερικό παραμένουν, με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ. Κατσίκη να εκφράζουν αντίθετες απόψεις. Ο πρώτος δηλώνει υπέρ της συμφωνίας, ο δεύτερος ζητά να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην περάσει η συμφωνία. Οι διαφωνίες αναμένεται να απασχολήσουν την ΚΟ και το επόμενο διάστημα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Π. Καμμένος έθεσε εκ νέου ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Σημειωτέον, από την ΚΟ απουσίαζαν - «δικαιολογημένα», όπως λέγεται - οι Ελ. Κουντουρά και Κ. Ζουράρις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ