Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Το Σάββατο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των συνταξιούχων, το Σάββατο 15/12 στην Αθήνα.

Με την πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και την πορεία στο Μαξίμου, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία προβάλλει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά ατόφιες όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους.

Σήμερα Τετάρτη, συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, για να εξετάσει τα τελευταία οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Προετοιμασίες για μαζική συμμετοχή από τη Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα, το έναυσμα της προετοιμασίας, όπως μας λέει ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων της πόλης, το έδωσε η περιφερειακή σύσκεψη στις αρχές του μήνα. Ακολούθησε πλατύ άνοιγμα με περιοδείες και συσκέψεις σε ΚΑΠΗ και καφενεία, με μοίρασμα της σχετικής ανακοίνωσης και ανάρτηση της αφίσας.

Ο πρόεδρος του σωματείου υπογραμμίζει τη θετική ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Οπως σημειώνει, επικοινωνούν με το σωματείο και δηλώνουν συμμετοχή συνταξιούχοι που μέχρι τώρα δεν είχαν πάρει μέρος σε άλλες κινητοποιήσεις.

Γίνεται φανερό, τονίζει, σε πλατύτερα στρώματα συνταξιούχων πως «αν δεν υπήρχε η πίεση των αγώνων μας, και αυτές οι μικρές παραχωρήσεις που σήμερα κάνει η κυβέρνηση δεν θα δίνονταν. Αλλά οι συνταξιούχοι δεν επαιτούν τα λίγα ψίχουλα της κυβέρνησης, απαιτούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί με τη βία».

Η αναχώρηση των συνταξιούχων της Πάτρας για την Αθήνα έχει οριστεί το Σάββατο, στις 7.30 π.μ., από την εκκλησία του Αγίου Αντρέα.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν το Σάββατο το πρωί και από Πύργο και Αμαλιάδα με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής. Σήμερα, στην Αμαλιάδα η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων διοργανώνει σύσκεψη προετοιμασίας, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι προετοιμασίες από τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Δημητρουλής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας. Ηδη στο νομό, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, οργανώθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις συνταξιούχων σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση παραπλάνησης εκ μέρους της κυβέρνησης, σημειώνει: «Εμείς δεν ζητάμε από την κυβέρνηση ότι... περισσεύει, αλλά διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε».

Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων από το νομό θα γίνουν ως εξής: Αγρίνιο, 7 π.μ., από τα τρένα. Αμφιλοχία, 6.45 π.μ., από τον κόμβο Αμφιλοχίας. Ναύπακτος, στις 7.45 π.μ., από το λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ