Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Καταδικάζουν την άγρια καταστολή στη Γαλλία

Σε απόφασή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Νομικής, Πολιτικού, Μαθηματικού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Καταδικάζουν «την άγρια καταστολή των διαδηλωτών με εντολή της γαλλικής κυβέρνησης, την αστυνομοκρατία, την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, τις εκατοντάδες "προληπτικές" συλλήψεις. Την πρωτοφανή βία, με αποκορύφωμα τις εικόνες από τη γαλλική πόλη Μαντ-λα-Ζολί που δείχνουν συλληφθέντες μαθητές, ακόμα και 12χρονους, μετά από κινητοποίηση να είναι γονατισμένοι ή με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με τα χέρια στο κεφάλι, περιτριγυρισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς, λες και είναι κρατούμενοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Προσθέτουν: «Οι εικόνες αυτές ξεσκεπάζουν την υποκρισία της ΕΕ περί υπεράσπισης της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας". Σε όλη την Ευρώπη η πολιτική των κυβερνήσεων γίνεται πιο βάρβαρη για τους λαούς και συνοδεύεται με τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Οι εικόνες που βλέπουμε στη Γαλλία έρχονται να συμπληρώσουν τις εικόνες καταστολής των λαϊκών αγώνων στη χώρα μας, με ΜΑΤ να επιτίθενται σε μαθητές και φοιτητές, όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με το χτύπημα του ασύλου, με τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες εννιά στις δέκα απεργίες και ασφαλίτες να παρακολουθούν εργατικά συνέδρια ή να βγάζουν όπλο σε απεργιακή φρουρά.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι κυβερνήσεις μαζί με την επίθεση στα δικαιώματά μας, στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, αξιοποιούν τη συκοφάντηση και την καταστολή για να καταπνίξουν κάθε αντίδραση ενάντια στην πολιτική τους!

Καλούμε τους φοιτητές να σταθούν αλληλέγγυοι στους νέους και τους εργαζόμενους της Γαλλίας και να καταδικάσουν τον κρατικό αυταρχισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αγώνα από Γάλλους φοιτητές στην Ελλάδα (2023-03-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας (2019-08-29 00:00:00.0)
Καθρέφτης της ΕΕ και της αστικής δημοκρατίας η άγρια καταστολή (2018-12-08 00:00:00.0)
Νέο περιστατικό αστυνομικής κτηνωδίας κατά μεταναστών (2010-08-03 00:00:00.0)
Σπέρνουνε το φόβο, θα θερίσουν πάλη! (2008-12-10 00:00:00.0)
Σπέρνουνε το φόβο, θα θερίσουν πάλη! (2008-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ