Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συγκέντρωση στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά

Με συγκέντρωση στη ΔΕΗ (Ακτή Δυμαίων), την Πέμπτη 20/12, στις 10 π.μ., απαντά το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο «σαφάρι» στο οποίο επιδίδεται η επιχείρηση, με απειλές και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.

«Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα», είναι η απαίτηση του Εργατικού Κέντρου, ενώ για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 17/12, στις 6.30 μ.μ.

«Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία για κομμένα ρεύματα και αδυναμία επανασύνδεσης», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του. «Είναι σχεδόν 300 οι λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας που σήμερα ζουν χωρίς ρεύμα για μήνες, οικογένειες που οι περισσότεροι από το νοικοκυριό είναι άνεργοι ή απολυμένοι, οικογένειες με αρρώστους και υπερήλικες που έχουν αυξημένες ανάγκες, οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια δήμων και άλλων φορέων, οικογένειες με χαμηλοσυνταξιούχους», επισημαίνει.

Παράλληλα, το ΕΚΠ προειδοποιεί πως ο αριθμός των νοικοκυριών που θα βρεθούν μέσα στο χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, «αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς η ΔΕΗ ΑΕ έχει ξεκινήσει "σαφάρι" για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών», ενώ σε όλη τη χώρα «πάνω από 230.000 καταναλωτές έχασαν το δικαίωμα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο σύμφωνα με τα νέα κριτήρια» και πλέον καλούνται να πληρώσουν το ρεύμα «έως και 40% περισσότερο».

«Μπορούμε σήμερα να δώσουμε μέσα από τα σωματεία μας και τους φορείς μας μια πρώτη δυναμική απάντηση με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του και καλεί στην κινητοποίηση και στη σύσκεψη για την προετοιμασία της.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας διεκδικεί:

-- Αμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.

-- Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό - λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.

-- Αμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.

-- Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

-- Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά (2019-04-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια σε αυξήσεις της ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος (2013-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-06-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-30 00:00:00.0)
«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»! (2010-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ