Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας

Επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας αύριο στη γαλλική πρεσβεία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας (Federation CGT Commerce et Services), Αμάρ Λαγκά, και τους εργαζόμενους της Γαλλίας που διώκονται γιατί αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά και στη ζωή.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ο συνάδελφος Λαγκά κλήθηκε σε απολογία από τη Γαλλική Αστυνομία για την πανεθνική κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία CGT Commerce με τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων CONFORAMA στις 11 Ιούλη ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Η εργοδοσία, που χρησιμοποίησε μπράβους και αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του συνδικαλιστή που έκανε το ταξικό του καθήκον.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ελλάδας μίλησαν για "σταθερότητα" και "ανάπτυξη", δηλαδή τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται ξανά ότι η διασφάλιση των κερδών των πολυεθνικών απαιτεί την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης που κλιμακώνεται στη Γαλλία και σε όλη την ΕΕ. Καταγγέλλουμε τις διώξεις των αγωνιστών συνδικαλιστών της Γαλλίας που διώκονται γιατί επιτελούν το ταξικό τους καθήκον.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι έχουμε το όπλο της οργανωμένης, συλλογικής δράσης και ταξικής αλληλεγγύης.

Ενάντια στη δίωξη του συνδικαλιστή, η CGT Commerce καλεί σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη στην Αστυνομική Διεύθυνση του Noisiel.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας τη δίωξη του Αμάρ Λαγκά θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 11 π.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ