Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ερευνες για τις αιματηρές εκρήξεις

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν αξιωματούχοι της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας μετά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χτες, λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, σε δύο αστυνομικά τμήματα με αποτέλεσμα το θάνατο τριών αστυνομικών, ηλικίας από 32 έως 45 ετών, και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών άλλων.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πάντως δήλωσαν «άγνοια» για τις συγκεκριμένες εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ κάποια ισραηλινά ΜΜΕ άφησαν υπόνοιες πως ενδεχομένως να πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή.

Στελέχη της «Χαμάς» πάντως ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για την αιτία των εκρήξεων.

«Εξαφάνισε» τα παλαιστινιακά εδάφη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Χτες επίσης Παλαιστίνιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ραμάλα αποδοκίμασαν την επιλογή στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να «εξαφανίσουν» από την ιστοσελίδα του υπουργείου τμήμα που ήταν αφιερωμένο στα «Παλαιστινιακά Εδάφη». Η εξέλιξη θεωρήθηκε «επιβεβαίωση» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ στην περιοχή. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για «αλλαγή πολιτικής» των ΗΠΑ απέναντι στην Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά για αλλαγές στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε διεθνώς η απόφαση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ να αφαιρέσουν τη βίζα από τον 17χρονο Παλαιστίνιο Ισμαήλ Αζάουι από το Λίβανο, που είχε γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με το πρόσχημα των «αντιαμερικανικών» αναρτήσεων που είχαν κάνει φίλοι του (!) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ