Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Για τη διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Με ένα ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο θα διαδηλώσει στις Βρυξέλλες στις 13-14 του Δεκέμβρη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και μαζί του οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τη διοργάνωση του μεγάλου πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου στο Λάακεν των Βρυξελλών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει ότι «η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) προσπαθεί να καναλιζάρει τη διαδήλωση, με αιτήματα που έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Κομισιόν και τους Ευρωπαίους βιομηχάνους.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης - σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ - θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα, στη μεγάλη διαδήλωση των Βρυξελλών στις 13 και 14 του Δεκέμβρη. Αγωνιστικά συνδικάτα από την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γαλικία, την Τουρκία και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την Ελλάδα, με κοινή ανακοίνωσή τους, δίνουν ένα συνεπές αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στη διαδήλωση, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο που παίζει η ΣΕΣ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης.

Φιλοδοξούμε το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη διαδήλωση, να ξεχωρίσει από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά του».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδήλωση και να ενισχύσουν κάθε πρωτοβουλία που θα εκφράζει τη συνολική αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην αντεργατική πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Τη συμμετοχή της στη διαδήλωση που θα γίνει στις 13 του Δεκέμβρη στο Λάακεν Βρυξελλών ανακοίνωσε και η ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ