Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχάγγελος λαός

Την ώρα που ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κορύφωση των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, στις 8 Νοέμβρη, σκάει μύτη η υποψία για εμφάνιση του βακίλου του άνθρακα στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Το επικίνδυνο πουδραρισμένο γράμμα ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού διά της διπλωματικής οδού. Κι είναι περισσότερο από βέβαιο, σύντροφοι, ότι αυτή η ιστορία θα καλλιεργηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Θα ξετιναχτεί σε αναλύσεις και βαρύνουσες δήθεν γνωματεύσεις, έτσι ώστε να το ξανασκεφτούν δυο και τρεις φορές όσοι θα θελήσουν να περπατήσουν ως την πρεσβεία φωνάζοντας «φονιάδες των λαών...».

Αν δεν πιάσει αυτό, θα επιστρατευθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η τεχνητή ευφορία στο χρηματιστήριο, θα ακούγονται κομψοί υπαινιγμοί ότι κάποιοι θέλουν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα σαν το Πακιστάν, ακόμη και το... μάταιο των «οπαδών του Οτσαλάν, που τώρα γίνονται οπαδοί των Ταλιμπάν» θα δει το φως της δημοσιότητας. Οχι όμως και το εύρος των φορέων που είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν με σθένος και καρδιά στη νέα βαρβαρότητα.

Δεν πρόκειται να δοθεί στο Θεοδωράκη, το Γλέζο, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ούτε το ένα εκατοστό από τον τηλεοπτικό χρόνο που θα διεκδικήσει ο υποτιθέμενος ή πραγματικός άνθρακας, για να εκφράσουν την απέχθειά τους για τους ψεύτικους ήρωες, τους παλικαράδες της «νέας τάξης», που τα ξεκοιλιασμένα παιδιά του Αφγανιστάν στέλνουν στην κόλαση της ιστορίας. Ενάμισι εκατομμύριο συμπατριώτες μας θα δουν κι αυτή την εβδομάδα τους ξεπουλημένους έγκλειστούς τους Μπιγκ Μπράδερ, θα αγοράσουν κάμποσες χιλιάδες περιοδικά με εξώφυλλο τα οπίσθια της κυρίας που έχασε την τιμή της και πλούτισε, θα γραπωθούν από το ψέμα πως όταν παντρεύονται οι μεγάλες τράπεζες μοιράζουν λεφτά για κουφέτα στους πεινασμένους.

Ο ελληνικός λαός στην Αθήνα και απ' άκρου σ' άκρο στη χώρα θα βγει ανήμερα των Αρχαγγέλων, για μια ακόμα φορά στους δρόμους να σώσει την τιμή της ιστορίας και των αγώνων του. Για την ειρήνη. Αλλά ως εκείνη τη λαμπρή στιγμή θα λυμαίνονται τη νοημοσύνη των πολιτών οι ύαινες. Θα κατασπαράζουν οτιδήποτε σημαντικό. Θα ροκανίζουν το μέλλον των παιδιών με τερτίπια κι υποσχέσεις. Με απειλές. Με εκθέσεις στα σχολεία για τα προτερήματα του ευρώ. Ξέρουν καλά πως σε τούτα δω τα χώματα κακιά σκουριά, φιλοπόλεμη, κερδοφόρα, αιματηρή, δεν πιάνει. Ανησυχούν, βυσσοδομούν, τρομοκρατούν κι ελπίζουν λιγότερους ειρηνιστές να δουν.

Θα διαψευστούν. Πρέπει. Τους χρωστάμε το μάθημα της ζωής, της αλληλεγγύης, της πραγματικής δύναμης που είναι οι εξεγερμένοι για το δίκιο λαοί. Θα τους αποδείξουμε πως στο γάμο του ιμπεριαλισμού με την τρομοκρατία πάνε μονάχα όσοι πλουτίζουνε από το αίμα των λαών, οι κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστών, λακέδες και, δυστυχώς, αμέτρητοι νεκροί ακάλεστοι και σιωπηλοί. Οι άλλοι όλοι, οι πολλοί είμαστε εδώ κι απέναντι κάθε στιγμή, φραγμός στην πιο απάνθρωπη επιλογή. Οχι στον Πόλεμο. Οχι στον Τρόμο. Οχι στην Υποταγή.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο... Διάστημα (2022-04-21 00:00:00.0)
Είμαστε όλοι τρομοκράτες; (2002-05-12 00:00:00.0)
Μυριάδες και μυριάδες βγήκαν στο δρόμο (2001-11-09 00:00:00.0)
«Ανθρακας» ο... άνθρακας (2001-11-06 00:00:00.0)
Νέα προειδοποίηση FBI για «πιθανές επιθέσεις»... (2001-10-26 00:00:00.0)
Αθλιότητες (1997-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ