Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Ανθρακας» ο... άνθρακας

Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων των ύποπτων επιστολών που έλαβαν η αμερικανική πρεσβεία και η βάση της Σούδας

«Αν δε σου αρέσουν οι ερωτήσεις, άλλαξε τις απαντήσεις» συμβούλευσε τον υπουργό Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα ο Αμερικανός πρεσβευτής, όταν ο Ελληνας υπουργός ζήτησε να σταματήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή τους αργά χτες το απόγευμα που επικεντρώθηκε στο θέμα του άνθρακα.

Μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τόμας Μίλερ, αναγνώρισε πως υπήρξε πρόβλημα ενημέρωσης της ελληνικής κυβέρνησης από την αμερικανική πρεσβεία και δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση.

«Καθαρές» οι επιστολές

Αρνητικά για βλαστικές μορφές και σπόρους βακίλου του άνθρακα ήταν και τα δύο δείγματα που στάλθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία στα βιολογικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την αμερικανική πρεσβεία. Στην ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρεται επίσης ότι αρνητικά είναι και τα αποτελέσματα για την ύποπτη επιστολή που έφτασε στη ναυτική βάση της Σούδας την περασμένη εβδομάδα και στάλθηκε σε εργαστήρια της Γερμανίας.

Και διάβημα της Ελλάδας για την... καθυστέρηση

Διάβημα στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ επέδωσε εκ μέρους της Ελλάδας το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρέσβης Αν. Σκοπελίτης για την καθυστερημένη ενημέρωση των ελληνικών αρχών από την αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στο εξής επαφές και συνεργασία.

Τη δυσαρέσκειά τους για το ζήτημα εκφράζουν και οι ελληνικές υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πρεσβεία απέστειλε στη Γερμανία δείγματα από την ουσία που περιείχε ο φάκελος για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ υπέβαλε σε εξετάσεις τους εργαζομένους που είχαν έρθει σε επαφή με την ουσία και τους χορήγησε προληπτικά αντιβίωση. Στη συνέχεια και αφού είχε προβεί στις παραπάνω ενέργειες, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές αποστέλλοντάς τους δείγμα ουσίας από το φάκελο, προκειμένου να εξεταστούν και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανθρακες (2022-11-26 00:00:00.0)
Τι ήθελε η αλεπού στο παζάρι; (2003-12-04 00:00:00.0)
Ανθρακας εξ Αμερικής στην Ελλάδα... (2001-11-03 00:00:00.0)
Λιγότερα από δέκα τα κρούσματα άνθρακα (2001-10-23 00:00:00.0)
Ο εφιάλτης του άνθρακα (2001-10-13 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα αναμένεται το τουρκικό διάβημα (2000-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ