Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ
Τέλος ... σε βάθος χρόνου

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και κυρίως των βομβαρδισμών, εμφανίστηκε ο υπουργός Αμύνης, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος όμως, παρότι αρνήθηκε να προβλέψει κάποιο τέλος των βομβαρδισμών, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν πρόκειται να κρατήσει χρόνια...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών έχει βελτιωθεί υπερβολικά, καθώς υπάρχουν άνδρες στο έδαφος που επικοινωνούν με τα αεροσκάφη», δήλωσε ο Ράμσφελντ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ινδό ομόλογό του Τζορτζ Φερνάντες και πρόσθεσε, με έμφαση ότι «τώρα που διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό από ομάδες ανθρώπων στο έδαφος που βοηθούν με τον ανεφοδιασμό, την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και με τον εντοπισμό στόχων, η αποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών βελτιώνεται καθημερινά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η αμερικανική εκστρατεία στο Αφγανιστάν μπορεί να διαρκέσει χρόνια, ο Ράμσφελντ απάντησε κατηγορηματικά όχι. «Εάν πιστεύω ότι η εκστρατεία κατά του Αφγανιστάν θα διαρκέσει χρόνια; Οχι δεν το πιστεύω», θέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ημερομηνία λήξεως στη «Διαρκή Ελευθερία», την οποία όμως δεν ανακοίνωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ