Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγωνιστική απάντηση στο σχέδιο απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αγωνιστική απάντηση στο σχέδιο της κυβέρνησης για τους διορισμούς, το οποίο στην πράξη θα σημάνει απολύσεις για χιλιάδες αναπληρωτές και βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες της Εκπαίδευσης, δίνουν οι εκπαιδευτικοί. Την Παρασκευή 11 Γενάρη προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Αύριο Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης» σύσκεψη ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ. Παράλληλα, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις, οργανώνοντας την απάντησή τους.

Χτες, παρά το τσουχτερό κρύο, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν για μια ακόμα φορά έξω από το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλοντας την πολιτική της αδιοριστίας που οδηγεί σε απόλυση εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια γυρίζουν την Ελλάδα με την ταμπέλα του αναπληρωτή. Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων που πήραν το λόγο, δήλωναν πως αν το συγκεκριμένο σχέδιο νομοθετηθεί, θα οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στο δρόμο της απόλυσης, σε ένα άκρατο κυνήγι προσόντων με την ελπίδα της μόνιμης δουλειάς, ενώ χαρακτήριζαν προκλητικό το να συνδυάζονται τα παραπάνω με έναν ελάχιστο αριθμό διορισμών, τη στιγμή που τα κενά στην Εκπαίδευση ξεπερνούν τα 30.000.

«Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ολοι και όλες στις απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!» καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων το εξής αγωνιστικό πρόγραμμα: Σήμερα Τρίτη, στις 2 μ.μ. συγκέντρωση στη Βουλή (στάση μετρό «Συνταγμα»). Τετάρτη 9 Γενάρη, 6.30 μ.μ., συμμετοχή στη σύσκεψη Συλλόγων - ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ. 48ωρη απεργία Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Γενάρη. Την πρώτη μέρα απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, καταλήψεις σε ΔΔΕ και ΠΔΕ και στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας στις 11 π.μ. Την Παρασκευή πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 μ.μ. (προσυγκέντρωση των Σωματείων στην πλατεία Κοραή στις 12.30 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή). Την ίδια μέρα, πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών στην Αθήνα. Το Σάββατο 12 Γενάρη καλεί τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ολομέλειες προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση οδηγήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη βδομάδα, νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Οπως τονίζει η ΑΣΕ, «απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

-- Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου - λαιμητόμο!

-- Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.

-- Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!

-- Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!

-- Κατάργηση του ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων (2023-01-13 00:00:00.0)
Κοινές δράσεις για τα ζητήματα των σχολείων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (2022-01-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (2020-01-24 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα σε δουλειά και μόρφωση (2019-11-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη (2019-11-12 00:00:00.0)
Μαχητικό «παρών» έδωσαν και χτες οι εκπαιδευτικοί (2019-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ