Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Την εισαγγελική πρόταση για τρεις άρσεις ασυλίας εξέτασε χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η πρώτη αφορούσε τη μήνυση που κατέθεσαν οι λεγόμενες Πανμακεδονικές Ομοσπονδίες σε βάρος του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» για δηλώσεις του σχετικά με το «μακεδονικό ζήτημα». Η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία. Κατά της άρσης ψήφισε το ΚΚΕ.

Η δεύτερη ήταν για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη. Η πρόταση για άρση ασυλίας αφορούσε μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι κοινότητες ΛΟΑΤ με την κατηγορία ότι επιδόθηκε σε δηλώσεις που παραπέμπουν σε ρητορική μίσους, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Και εδώ η πρόταση της Επιτροπής ήταν όχι στην άρση, καθώς μόνο το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας της βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια, για υπόθεση που αφορά κληρονομικά ζητήματα. Μόνο η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ