Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινή μήτρα για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

«Και η συμφωνία των Πρεσπών αξιοποιείται για να οξυνθούν ακόμη περισσότερο οι άσφαιρες αντιπαραθέσεις, οι οποίες τροφοδοτούν έναν κάλπικο διπολισμό ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Πρόκειται για μία αντιπαράθεση που ρίχνει νερό στο μύλο της παραπλάνησης, της εξαπάτησης και οδηγεί στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων ανάμεσα σε δύο πολιτικά κόμματα, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συμπλέουν στις στρατηγικές επιλογές και έχουν πολύ μικρές διαφορές αναφορικά με την πολιτική τους, ανάμεσα δηλαδή στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Από την άλλη μεριά, διευκολύνει, υποδαυλίζει την ανάπτυξη εθνικιστικών απόψεων και αντιλήψεων», επισήμανε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οπως ανέφερε, η συμφωνία έχει στόχο την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή των Δυτ. Βαλκανίων, στα οποία συμμετέχει η εγχώρια αστική τάξη, ενώ απέναντι στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για προοδευτική συμφωνία, έθεσε το ερώτημα: «Από πότε είναι προοδευτικό πράγμα η ισχυροποίηση της θέσης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στην περιοχή;». Για τα περί «ισχυρής παρουσίας της Ελλάδας στα Βαλκάνια», που κομπάζει η κυβέρνηση ότι επιτυγχάνει με αυτήν τη συμφωνία, ο Ν. Καραθανασόπουλος θύμισε ότι τη δεκαετία του 1990 υπήρξε διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες των Βαλκανίων, «αλλά το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες, συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων».

Οπως τόνισε, με αυτές τις προτεραιότητες και επιλογές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, αλλά και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που θέλει η εγχώρια αστική τάξη, συμφωνούν και όσοι λένε «ναι» στη συμφωνία και αυτοί που λένε «όχι» και αυτές, ανέφερε, είναι «η κοινή μήτρα στη συμφωνία και ας φαίνεται ότι διαφωνείτε».

Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία, με τις αλυτρωτικές προβλέψεις που περιέχει, συμβάλλει στη συντηρητικοποίηση συνειδήσεων και «μπορεί να υποδαυλίσει τον εθνικισμό και από τη μια και από την άλλη πλευρά και μπορεί να αξιοποιηθεί, εφόσον το επιβάλουν οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στην περιοχή».

Οσο για την άποψη που ακούστηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Ν. Φίλη, ότι η συμφωνία αποτελεί ρεαλιστική επιλογή που απαντά στον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, επισήμανε ότι καλλιεργεί την «υποταγή του λαού στον αμερικανοΝΑΤΟικό συσχετισμό, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία», τονίζοντας πως «αν είχε αποδεχτεί αυτήν τη λογική το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, τότε ούτε το ΕΑΜ ούτε ο ΕΛΑΣ ούτε ο ΔΣΕ θα αποτελούσαν τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του εργατικού, λαϊκού κινήματος, του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας. Εμπόδιο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να βάλει μόνο ο λαός και ισχυρός λαός σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ