Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αφήστε τα βρώμικα κόλπα και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ

Ανάμεσα στο κυβερνητικό όργιο εξωραϊσμού της συμφωνίας, στο οποίο επιδόθηκαν χτες τα κυβερνητικά στελέχη, ξεχώρισε η τοποθέτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, που έφτασε να μιλάει, επιτιθέμενος στο ΚΚΕ και διαστρεβλώνοντας τη θέση του, για προσπάθεια του Κόμματος «να γίνει αποδεκτό από τον λεγόμενο εθνικό κορμό», χαρακτηρίζοντας «ανακρίβειες» ότι η συμφωνία γίνεται για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και παρουσιάζοντας την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών ούτε λίγο ούτε πολύ ως... καθήκον της ταξικής πάλης.

Παίρνοντας το λόγο και δίνοντας πληρωμένη απάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε τον Δ. Βίτσα για «τη διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ η οποία είναι γνωστή, η διαστρέβλωση που κάνετε μόνιμα και συνέχεια.

Και δεν θα απαντήσω γενικότερα, γιατί ξέρετε, το να μιλάς για εθνικισμό στο ΚΚΕ όταν είσαι αναπ. υπουργός του κ. Καμμένου και 4 χρόνια στην ίδια κυβέρνηση, που είναι κατ' εξοχήν εθνικισμός, είναι τουλάχιστον θράσος.

Δεύτερον, το να λες ότι το ΚΚΕ έχει αυτήν την πολιτική γιατί προσπαθεί να ενταχθεί στον "εθνικό κορμό", θα θυμίσω ότι αυτό το είχε πει ο Κύρκος, ότι "το ΚΚΕ είναι εκτός εθνικού κορμού" και το είχε πει το 1992, όταν το ΚΚΕ τότε έλεγε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία, το πρόβλημα είναι η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, το πρόβλημα είναι οι αλυτρωτισμοί που συντηρούνται. Η θέση λοιπόν του ΚΚΕ είναι κρυστάλλινη, εντελώς κρυστάλλινη, και ισχύει και σήμερα όπως ίσχυε και τότε, όταν το κόμμα σας που πήγατε, τότε το '92 ήταν μπροστά στα συλλαλητήρια, όταν έλεγε "όλοι πλην Λακεδαιμονίων", "όλος ο ελληνισμός εκτός των εχθρών των Ελλήνων", και εννοούσε το ΚΚΕ.

Σε αυτό το κόμμα ήσασταν τότε, που έλεγε αυτά τα πράγματα, και που πήγαινε κάτω από τη σημαία "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", που εμείς λέγαμε το αντίθετο ακριβώς.

Επομένως, μην διαστρεβλώνετε τις θέσεις του ΚΚΕ.

Εμείς λέμε ότι η συμφωνία - δεν λέμε το όνομα και αφήστε αυτά τα βρώμικα κόλπα - εμείς λέμε η συμφωνία αυτή είναι εισιτήριο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, και δεν λέμε για το όνομα. Το όνομα, πάντα το ΚΚΕ, όταν εσείς, ξαναλέω, με τους φασίστες και όλους τους υπόλοιπους λέγατε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, εμείς λέγαμε σύνθετο όνομα με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό και εσείς τότε συνειδητά ήσασταν με αυτό το κόμμα που πήγαινε στις διαδηλώσεις, και αλλάξατε γιατί άλλαξε η γραμμή, όπως και σήμερα που προωθείτε αυτήν τη συμφωνία.

Δεύτερον, εμείς αυτό που θέτουμε ως κεντρικό ζήτημα είναι ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ, που γι' αυτό γίνεται η συμφωνία και γι' αυτό έχει άρθρο 2 - πρωτοφανές σε διεθνή συμφωνία, ταχυδρομείο δηλαδή είσαστε ακριβώς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, να μιλήσουμε με τέτοια γλώσσα - λέμε λοιπόν ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν θα διευκολύνει τις φιλικές σχέσεις, αλλά θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα. Γιατί το ΝΑΤΟ είναι αυτό που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, οι Γερμανοί και όλοι οι ιμπεριαλιστές και αυτοί συντηρούν τους αλυτρωτισμούς και επομένως το συμφέρον των λαών είναι έξω από το ΝΑΤΟ.

Και επειδή θα σας τα πω και μαζεμένα, ούτε ένα κόμμα αριστερό δεν είναι υπέρ του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, μόνο εσείς είσαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ