Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Με πολιτικά κίνητρα η ΕΡΤ «εξαφάνισε» την εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας

Από την προχτεσινή κεντρική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αθήνα που «εξαφάνισε» η ΕΡΤ
Από την προχτεσινή κεντρική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αθήνα που «εξαφάνισε» η ΕΡΤ
Κοινή δήλωση έκαναν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, για την «εξαφάνιση» από το δελτίο της ΕΡΤ της εκδήλωσης παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) κεντρική εκδήλωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο της Αθήνας απουσίαζε από το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι αυτή καλύφθηκε από συνεργείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Στην εκδήλωση, εκτός από εμάς τους δύο, επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο της Αθήνας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μίλησαν και υποψήφιοι που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Δεν υπάρχει, συνεπώς, καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη επιλογή της ΕΡΤ έχει πολιτικά κίνητρα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η είδηση, που μεταδόθηκε στο σημερινό (σ.σ. χτεσινό) δελτίο των 12, με βασικές υποψηφιότητες του ΚΚΕ σε Περιφέρειες και δήμους που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό, χωρίς πλάνα και ρεπορτάζ από την εκδήλωση, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έγινε απλώς για "ξεκάρφωμα". Είναι προφανές ότι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία της, είναι η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει σε δήμους και Περιφέρειες, την οποία δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να ανακόψει».

Να σημειωθεί ότι μετά την ανάδειξη του θέματος και την καταγγελία της απαράδεκτης αυτής στάσης της ΕΡΤ, με την κοινή δήλωση, όσο και το πρωτοσέλιδο χτεσινό σχόλιο του «Ριζοσπάστη», το κανάλι τελικά «εδέησε» αργότερα χτες να προβάλει ρεπορτάζ από την εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ