Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πολύ κακό για το τίποτα

Διαδικαστικού τύπου θέματα βρήκαν αυτήν τη φορά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα ως αφορμή για να στήσουν μία ακόμα κοκορομαχία στη Βουλή, με στόχο να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αφορμή έδωσε το θέμα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Το αντιλαϊκό περιεχόμενο του νομοσχεδίου επισκίασαν οι «σφοδρές» αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τους λοιπούς για το αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία να νομοθετεί ή όχι. Το όλο «πρόβλημα» ανέκυψε επειδή την ώρα της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Αρ. Φωκάς απουσίαζε, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διακοπεί.

Μετά τις αντεγκλήσεις και τους καβγάδες, τελικά χτες το μεσημέρι έγινε ονομαστική ψηφοφορία και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, 124 κατά και 2 «παρών». Το ΚΚΕ, όπως είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, καταψήφισε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης παραδέχτηκε ότι «προσώρας είναι αυτή η σύνθεση της Βουλής», εννοώντας τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους 16 ανεξάρτητους. «Αν συνεχίσει - πρόσθεσε - το αριθμητικό δεδομένο, τα νομοσχέδια θα έρχονται προς ψήφιση με βάση ονομαστική ψηφοφορία».

Τσακωμοί και μετακινήσεις αλλά πάντα εντός των τειχών

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε: «Θα επαναλάβω αυτό που πολλές φορές έχει επισημάνει το Κόμμα μας στη Βουλή: Με διαδικαστικά κόλπα και τερτίπια που είστε μανούλες και οι δύο και στο παρελθόν και σήμερα, εννοώ η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και άλλοι, δεν λύνονται πολιτικά προβλήματα». Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στη διακοπή της ψηφοφορίας, οπότε και «δημιουργήθηκε πρόβλημα» όπως ανέφερε και πρόσθεσε: «Φυσικά η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει - γιατί περίμενε αυτή την εξέλιξη; - ονομαστική ψηφοφορία με βάση τον συσχετισμό που υπάρχει και με τους ανεξάρτητους και όλα αυτά» που έχουν προκύψει, ενώ σχολίασε: «Αυτό είναι τώρα το κοινοβούλιο το αστικό, άλλος εκλέγεται αλλού, πάει αλλού, βρίσκεται αλλού, ξαναγυρίζει, αλλά εντός των τειχών όλοι. Επομένως αυτός ο διαδικαστικός καβγάς δεν βγάζει άκρη. Να γίνει η ψηφοφορία και από εδώ και πέρα μας βλέπω να ξημεροβραδιαζόμαστε μέσα στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ