Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Κινητοποίηση μαθητών ενάντια στην εκχώρηση χώρων στο «υπερταμείο»

«Δεν βγάζουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας σε πλειστηριασμό! Διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν από όσους μας τα στερούν!» δηλώνουν οι μαθητές Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που σήμερα Τετάρτη καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στην εκχώρηση στο «υπερταμείο» πάνω από 50 χώρων δημόσιας χρήσης, μεταξύ τους σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, ακόμα και του αρχαιολογικού χώρου στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας. Οι μαθητές έχουν δώσει ραντεβού στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαού (για τα σχολεία της Αμφιάλης στις 9.30 στο Τριγωνάκι) και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το δημαρχείο.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη Περιφέρειας και δήμου, υλοποιεί μνημονιακές δεσμεύσεις και προχωρά κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις για να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, κάνοντας μπίζνες και εκμεταλλευόμενες χώρους που ανήκουν σε μας και στις οικογένειές μας...

Δεν ανεχόμαστε οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι που μας μένουν για να αθληθούμε και να αξιοποιήσουμε όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε, να δοθούν σε επιχειρήσεις!

Δεν ανεχόμαστε οι ελεύθεροι χώροι, που ανήκουν σε όλους τους μαθητές, στους εργαζόμενους, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, να πουληθούν και να μας κάνουν πελάτες!

Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην άθληση, στην πρόσβαση σε χώρους αναψυχής!».

Το Συντονιστικό ζητά: «Να ακυρωθεί τώρα η εκχώρηση των 50 ελεύθερων χώρων στο "υπερταμείο"! Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος των μαθητών, των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής μας! Να γίνουν υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση! Να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, με επαρκή εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθητών!».

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται η Ενωση Γονέων Κερατσινίου, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, ενώ τη στήριξή τους δηλώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Τους σχεδιασμούς εκχώρησης στο «υπερταμείο» είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή και η «Λαϊκή Συσπείρωση», με τοποθέτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ