Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας!

«Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»! Με αυτό το σύνθημα το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στη μεγάλη διεθνιστική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 16 Φλεβάρη στις 20.00, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη της νεολαίας της Ελλάδας στους νέους και τις νέες, στους εργαζόμενους και το λαό της Βενεζουέλας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-- Η Ανόι Ρόσας, Γενική Γραμματέας του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας.

-- Ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, επιτετραμμένος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

-- Ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά τραγούδια και τραγούδια των αγώνων των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Στο σχετικό κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΚΝΕ αναφέρει:

«Πάρε μέρος στην εκδήλωσή μας για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστές που προωθούν τα αιματοβαμμένα σχέδιά τους για τη Βενεζουέλα, αλλά και για την περιοχή μας, όπως και σε κάθε γειτονιά του πλανήτη.

Γιατί δεν ανεχόμαστε:

  • Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να οργανώνουν πραξικοπήματα, να επεμβαίνουν απρόκλητα στις υποθέσεις ενός λαού, να αναγνωρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση όποιον τους συμφέρει και προωθεί τα συμφέροντά τους σε κάθε χώρα.
  • Να λένε ψέματα ότι επεμβαίνουν για να υπερασπιστούν τη "δημοκρατία" και τις ελευθερίες του λαού, κρύβοντας ότι το κάνουν για να βάλουν στο χέρι τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και τον ενεργειακό πλούτο που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως ακριβώς έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν και σε τόσα άλλα μέρη του κόσμου, σκορπίζοντας το θάνατο, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την εγκληματική επέμβαση των ΗΠΑ και να συμμετέχει στις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, που πήραν σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι κατά του λαού της Βενεζουέλας, για στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας και του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό και για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας.
  • Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να καλούν σε επέμβαση στη Βενεζουέλα, στο όνομα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας, τη στιγμή που κρύβουν - ακριβώς επειδή στηρίζουν τον καπιταλισμό - ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα βρίσκεται πίσω από την κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και των άλλων λαών του κόσμου.

Νέοι και νέες, υποδεχόμαστε στην Αθήνα τους αντιπροσώπους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας που θα μιλήσουν στην εκδήλωσή μας, που μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας δίνουν μια σκληρή μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα τους και για να μπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει, χωρίς φτώχεια και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος! Οι λαοί έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Η πάλη των λαών είναι παντοδύναμη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντήσεις του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ με τους Γραμματείς της ΚΝ Βενεζουέλας και του ΜΚΝ από την Ιταλία (2023-02-15 00:00:00.0)
Με συνθήματα και μελωδίες αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας πλημμύρισε το γήπεδο του Σπόρτιγκ (2019-02-19 00:00:00.0)
Το Σάββατο 16/2, στις 8 μ.μ., στο Σπόρτιγκ η εκδήλωση της ΚΝΕ (2019-02-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας (2019-02-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας (2019-02-05 00:00:00.0)
Μεγάλο πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός (2003-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ