Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Κάλεσμα ενίσχυσής της στις αρχαιρεσίες της ΕΙΝΑΠ

Κάλεσμα ενίσχυσής της, συμπόρευσης στην κάλπη και στους αγώνες, απευθύνει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών μπροστά στις εκλογές που διεξάγονται την Τρίτη 26/2 (7.30 π.μ. - 4.30 μ.μ.) για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε, να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε ανθρώπινα ωράρια. Να απολαμβάνει ο λαός σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, απολύτως δωρεάν. (...) Ορθώνουμε το ανάστημά μας. Εχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, ως γιατροί απέναντι στους ασθενείς μας. Ο μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση και δράση, σε ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας, είναι τα δικά μας όπλα. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό», τονίζει μεταξύ άλλων στη Διακήρυξή της η ΔΗΠΑΚ.

«Ημασταν εκεί, σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου αλλά και των ασθενών» προσθέτει. «Είχαμε καθοριστική συμβολή στον αγωνιστικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας, η οποία έπαψε να είναι σκονισμένο έπιπλο του υπουργείου Υγείας. Τιμήσαμε την ψήφο των συναδέλφων από τη θέση που μας εμπιστεύτηκαν στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ. Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση του αγώνα».

Και καταλήγει: «Σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΔΗΠΑΚ, στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, για τη ζωή που μας αξίζει, για να μην είναι η Υγεία του λαού εμπόρευμα, αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ