Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο γραμμές - δύο εικόνες - δύο κόσμοι

Είναι μερικές φορές που δύο εικόνες αποδίδουν πράγματι περισσότερα και από δυο χιλιάδες λέξεις...

Η αριστερή φωτογραφία είναι από το νόθο «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης: Εκεί που τον Οκτώβρη του 2018, οι εργατοπατέρες της απερχόμενης διοίκησης συνεργάστηκαν με την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη και τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη νοθεία τους και να αποκλείσουν εκλεγμένους αντιπροσώπους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Με πρόσκληση των εργατοπατέρων και εισαγγελική εντολή, το Εργατικό Κέντρο μετατράπηκε σε... Αστυνομικό Μέγαρο, με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν «face control» στους αντιπροσώπους προκειμένου να τους επιτρέψουν την είσοδο!

Η δεξιά φωτογραφία είναι από συνδικαλιστές και εργαζόμενους που συμμετείχαν σε εργασίες για την προετοιμασία της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο το 30ό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Ενα Συνέδριο από το οποίο όχι μόνο δεν αποκλείονται εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά έχει απευθυνθεί πρόσκληση να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ως καλεσμένα και άλλα σωματεία του κλάδου, που δεν ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

Δύο συνέδρια συνδικαλιστικών οργανώσεων - δύο εικόνες χαρακτηριστικές για την άβυσσο που χωρίζει τις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ