Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
«Ανοιχτές» για νέα Σύνοδο οι ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν αποκλείει τη διοργάνωση νέας Συνόδου ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, όπως διαβεβαίωσε αυτήν τη φορά η υφυπουργός για τον Ελεγχο των Οπλων και τη Διεθνή Ασφάλεια των ΗΠΑ, Αντρέα Τόμσον, ξεκαθαρίζοντας ότι η μη κατάληξη σε συμφωνία κατά την πρόσφατη συνάντηση Τραμπ - Κιμ στο Βιετνάμ δεν σημαίνει ότι το παζάρι σταματά. Αλλά και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον, είπε ότι ο Ντ. Τραμπ «είναι ξεκάθαρα ανοιχτός να μιλήσει ξανά», προσθέτοντας ότι «θα δούμε πότε μπορεί να προγραμματιστεί αυτό ή πώς μπορεί να λειτουργήσει».

Σημειωτέον, η διπλωματική κινητικότητα δυναμώνει ταυτόχρονα με σειρά επενδυτικών (και φυσικά ευρύτερων γεωπολιτικών) σχεδιασμών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία Τζιμ Ρότζερς, ο οποίος υποστήριξε ότι μια επανενωμένη Κορεατική Χερσόνησος θα έδινε τρομερές ευκαιρίες για τους επενδυτές ενώ παρουσίασε και το όραμά του για το μέλλον της Βόρειας Κορέας όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και το «άνοιγμα» της οικονομίας της.

  • Η ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας, Κανγκ Κιαούνγκ-χα, υπέγραψε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Σεούλ, Χάρι Χάρις, νέα συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών που πλέον αυξάνει την οικονομική «συνδρομή» της νοτιοκορεατικής πλευράς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ