Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ
«Καθηλώνουν» τα «Boeing 737 Μax8» μετά τη νέα τραγωδία

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--

Στην «καθήλωση» του στόλου αεροσκαφών τύπου «Boeing 737 Max8» προβαίνουν διαδοχικά πολλές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ άλλων σε Κίνα, Βρετανία, Γερμανία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ομάν, Αυστραλία. Την ίδια απόφαση πήρε και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις των «Boeing 737-8» και «737-9» στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Κυριακής στην Αιθιοπία.

Ολα ξεκίνησαν μετά την τραγική συντριβή ολοκαίνουριου αεροσκάφους «Boeing 737 Max8» των Αιθιοπικών Αερογραμμών, την Κυριακή, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες από 35 χώρες. Μοναδικός τυχερός ήταν ο Αντώνης Μαυρόπουλος, Ελληνας επιστήμονας που σκόπευε να μεταβεί στο Ναϊρόμπι για να συμμετάσχει σε συνέδριο του ΟΗΕ, αλλά έχασε τη μοιραία πτήση για καθυστέρηση μερικών λεπτών.

Αν και τα σαφή αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, εκπρόσωπος της «Boeing» ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει λόγος» για απόσυρση των αεροσκαφών τύπου «737 Max8», ή για τη χορήγηση νέων οδηγιών ή συμβουλών στο χειρισμό ή τη συντήρηση των αεροπλάνων, μολονότι το δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών ήταν το δεύτερο μέσα σε πέντε μήνες. Ως γνωστόν, τον περασμένο Οκτώβρη είχε συντριβεί αεροσκάφος ίδιου τύπου της ινδονησιακής εταιρείας «Lion Air» προκαλώντας το θάνατο 189 ατόμων. Τότε, ως πιθανότερη αιτία είχε θεωρηθεί ένα νέο σύστημα «διόρθωσης της πτήσης» που προστέθηκε στο συγκεκριμένο μοντέλο, στο οποίο οι πιλότοι δεν είχαν εκπαιδευτεί επαρκώς (λόγω και του κόστους για τις εταιρείες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ