Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Ούτε με μπράβους ούτε με εργοδοσία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία!

«Οταν υπηρετείς μέχρι κεραίας τη μεγαλοεργοδοσία και τα αφεντικά, ο κατήφορος δεν έχει φρένα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΙΥΕ, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, στην τρίτη της απόπειρα να επιβάλει την παρουσία της εργοδοσίας στις εργατικές οργανώσεις, «έπιασε πάτο».

«Ούτε με μπράβους ούτε με εργοδοσία, χέρι δεν θα βάλετε μες στα σωματεία!», είναι η απάντηση της ΔΑΣ στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των εν λόγω δυνάμεων στην ΟΙΥΕ, αλλά και στην ανακοίνωσή τους με την οποία απέδωσαν τη μη διεξαγωγή του συνεδρίου... σε «βία» και «τραμπουκισμούς»!

Οπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ, τις τελευταίες δύο βδομάδες οι δυνάμεις αυτές οργάνωσαν δύο «συνέδρια» σε εργάσιμες μέρες, με το κόστος να φορτώνεται στις τσέπες των αντιπροσώπων. Το γεγονός ότι δεκάδες εργαζόμενοι αντιπρόσωποι αποκλείστηκαν αντικειμενικά, είναι «ψιλά γράμματα για τους εργοδοτικούς μηχανισμούς», οι οποίοι έχουν ως βάση και δεξαμενή «το σύνολο των golden boys που κυριαρχούν σε όλα τα σωματεία που πλειοψηφούν, στα σωματεία μιας χρήσης - εργοστάσια παραγωγής αντιπροσώπων». Ετσι, το κάλεσμα για τα επαναληπτικά συνέδρια αφορούσε «λίγους και εκλεκτούς», η ειδοποίηση δεν έφτασε καν σε αρκετά σωματεία, ενώ τα ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν υποκαταστήσει κάθε συλλογικό όργανο.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές θέλουν «συνέδρια μόνο για τα κουκιά, μόνο για να εκλεγούν, χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ανησυχίες τους, με διαδικασίες που δεν προέβλεπαν καν ομιλίες». Αλλωστε, «τα ίδια τους τα μέλη απαιτούν και επιβάλλουν στους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά και παίρνουν 300 ευρώ» και τους καλούν σε εγρήγορση «για τον κάθε ρουφιάνο - μυστικό επισκέπτη».

Η ΔΑΣ επισημαίνει τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από «τα κονδύλια που αξιοποιήθηκαν για τη μεταφορά, τη διαμονή και τη διατροφή τριψήφιου αριθμού αντιπροσώπων», με διανυκτέρευση από τη Δευτέρα στο πολυτελές ξενοδοχείο. Οπως τονίζει, ο διαχωρισμός των αντιπροσώπων σε «πληβείους και πατρίκιους» υποσκάπτει «βασικές δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς δεκάδες αντιπρόσωποι απ' όλη τη χώρα μέσα σε μια βδομάδα έβαλαν δύο φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμμετάσχουν και παράτησαν μεροκάματα και την εργασία τους (όσοι τα κατάφεραν) και από την άλλη συνδικαλιστικός τουρισμός από λεφτά τάχα των παρατάξεων, κάποιων χιλιάδων ευρώ. Η κάνουλα άνοιξε βαθιά για να συμμετάσχει η εργοδοσία με φυσική παρουσία σε αυτό το συνέδριο», αναφέρει.

Οσο για την «απίστευτη κι όμως αληθινή» ανακοίνωση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, η ΔΑΣ σχολιάζει: «Αυτοί που ανακαλύπτουν βία και τραμπουκισμούς σήμερα σε αντίθεση με την πραγματικότητα αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, προσπαθούν να κρύψουν τις βρωμιές τους. Να κρύψουν πως για μια ακόμα φορά οι κάρτες των αντιπροσώπων είχαν κάνει φτερά από την προηγούμενη μέρα, ότι είχαν κλείσει δεύτερο δωμάτιο σε άλλο όροφο πέρα από την "επίσημα" κλεισμένη αίθουσα, για να κάνουν τις εκλογές στα κλεφτά. Κυρίως όμως να κρύψουν τη βαθιά σχέση τους με την εργοδοσία, τα αμέτρητα golden boys που έχουν μέσα στις γραμμές τους. Ξεχωριστή, γραφική παρουσία ο εργοδότης - πρόεδρος της ΟΙΥΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Καραγεωργόπουλος, με την εμπλοκή και τη συμμετοχή του σε κάθε είδους επιχείρηση, αλλά και με τα περισσότερα σωματεία - σφραγίδες που φέρνουν στην ΟΙΥΕ, μπλεγμένα με προγράμματα κατάρτισης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με την ανάλογη φυσικά "προμήθεια"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ