Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΒΡΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του ΚΥ Δικαίων

Από τη μαζική συγκέντρωση στα Δίκαια Ορεστιάδας
Από τη μαζική συγκέντρωση στα Δίκαια Ορεστιάδας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων και της δημόσιας Υγείας γενικότερα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Αιτήματα αιχμής είναι η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο προσωπικό και η λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Δίκαια Ορεστιάδας με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των γύρω χωριών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΥ Δικαίων και Ορεστιάδας, Κώστας Σιαφκαλόζης, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Ναζλής.

Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Παναγιώτης Ζησίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σήμερα είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο συντονισμένα, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας δεν είναι καλή: Χρόνο με το χρόνο, οι ελλείψεις σε γιατρούς, σε τεχνικό και προσωπικό φύλαξης υποβαθμίζουν συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει. Το φιλότιμο των λίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει δεν φτάνει για να καλύψουν τις ελλείψεις αυτές. Ακόμα, την έλλειψη σταθμού ΕΚΑΒ στο Τρίγωνο την πληρώνουν ακριβά, πολλές φορές με την ίδια τους τη ζωή, οι κάτοικοι του Τριγώνου». Οπως επισήμανε, οι κυβερνώντες, σημερινοί και προηγούμενοι, «έρχονται στα πανηγύρια, μας χτυπούν την πλάτη, μας λένε ότι φυλάμε Θερμοπύλες, όταν όμως βάζουμε το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Δικαίων, μας γυρίζουν την πλάτη».

Οπως σημειώθηκε, από την αρχή του έτους συνταξιοδοτήθηκε και αποχώρησε η παιδίατρος, παραμένουν κενές για χρόνια οι ειδικότητες του οδοντίατρου και του μικροβιολόγου, ενώ το ασθενοφόρο που χάρισε ο δήμος παραμένει παροπλισμένο.

Κινητοποίηση την Παρασκευή στην Καβάλα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Καβάλας (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΒΦΛ - Δημοσίου) και ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας προχωρούν την Παρασκευή 15/3 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Καβάλας, στις 10.30 π.μ., ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών Υγείας.

Στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ήρθε να προστεθεί το πρόσφατο κλείσιμο της Ρευματολογικής κλινικής του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι ρευματολογικοί ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για περιοδικές εγχύσεις ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων. Καταγγέλλεται επίσης η απαράδεκτη κατάσταση στην Ογκολογική κλινική, το ότι για να κλείσει κανείς ραντεβού στο νοσοκομείο περιμένει πάνω από 6 μήνες, το γεγονός ότι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει ένας μόνο παιδίατρος από το Στρυμόνα μέχρι το Νέστο.

Μεταξύ των άλλων αιτημάτων, οι οργανωτές της κινητοποίησης απαιτούν άμεση επαναλειτουργία της Ρευματολογικής κλινικής, με μόνιμο προσωπικό, καθώς και να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ρευματολογικοί ασθενείς στις μετακινήσεις τους, μέχρι να υπάρξει μόνιμη λύση. Να αναλάβει το κράτος τα έξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ