Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικός σχεδιασμός με κορύφωση την κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Με αισιοδοξία για τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, χαιρετίζοντας με ανακοίνωσή του την αυξημένη συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 3 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., η οποία αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, με αιτήματα αιχμής: Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων. Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός σπιτιού, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Διαγραφή μέρους των χρεών και ρύθμιση. Περίθαλψη και σύνταξη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, επιδίωξη είναι η παραπάνω κινητοποίηση να αποτελέσει την κορύφωση σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν τα κλαδικά σωματεία και οι τοπικές ενώσεις ΕΒΕ, που θα οργανωθούν από Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, με στόχο να φτάσει πλατιά το αγωνιστικό κάλεσμα.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αποφασίστηκε να ξεκινήσει καμπάνια εγγραφής γυναικών αυτοαπασχολουμένων στα κλαδικά σωματεία και τις τοπικές ενώσεις, με στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ. Να γίνει υπόθεση των σωματείων η πάλη για επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά, στο ύψος του βασικού μισθού, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό, υπολογισμό του χρόνου αυτού στο συντάξιμο χρόνο, επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 έτη για τους άνδρες.

Τρίτη πρωτοβουλία που αποφασίστηκε, είναι η συνέχιση των πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, σε κοινή δράση με τους εμποροϋπαλλήλους, κόντρα στην «απελευθέρωση» του ωραρίου που χρόνια τώρα προωθούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Για να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που «απελευθερώνουν» το ωράριο, για εξαήμερη λειτουργία των καταστημάτων με τρία απογεύματα της βδομάδας κλειστά, καμία επέκταση ωραρίου λειτουργίας μέσω του χαρακτηρισμού περιοχών ως τουριστικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ