Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγωνιστική παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Νίκαιας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Νίκαια
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Νίκαια
Κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Νίκαιας, διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα σωματεία και φορείς του Πειραιά.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας - Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας, οι Σύλλογοι Γυναικών Νίκαιας και Κορυδαλλού, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας (ΟΦΟΝ) και ο Σύλλογος Ασπρων Χωμάτων «Η Μέριμνα», αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Πειραιά και των νησιών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται σε κάθε εφημερία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νίκαια, Παναγιώτης Κατηφές, στον Κορυδαλλό, Ελευθερία Παπουτσιδάκη και στο Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Γιώργος Καλαμαράς.

Παραβρέθηκε επίσης ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος.

«Το νοσοκομείο "πλημμυρίζει" με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους μετά από κάθε εφημερία. Πρόσφατα η Γυναικολογική κλινική κινδύνευσε να κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στην Παθολογική, στα χειρουργεία, στα εργαστήρια, στη μισθοδοσία. Στέρηση αδειών και ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, περικοπή υπερωριών, απλήρωτες βάρδιες, παραβίαση ωραρίων εργασίας με "ακραίο" τρόπο, όπως ο ίδιος εργαζόμενος να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε ένα μήνα, να δουλεύει τρεις 8ωρες βάρδιες μέσα σε δύο 24ωρα. Ελλείψεις σε υλικά με αποτέλεσμα εξετάσεις και επεμβατικές πράξεις να μην μπορούν να γίνουν και να αναβάλλονται. Αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί "ισχυρό χαρτί" της, την πολιτική που ακολουθεί στην Υγεία, εμείς το αποκαλούμε χάλι», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Μπουγιούκας, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας.

Αναδεικνύοντας τη ρίζα όλης αυτής της άθλιας κατάστασης, η Πόπη Κουβελιώτη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας - Ρέντη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος" γιατί εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία για την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες Υγείας, τις περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των υγειονομικών, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων (...) Οσο αποτελούν γνώμονα το "κόστος - όφελος" και η "εξοικονόμηση πόρων", το σύστημα Υγείας θα μένει πίσω από τις ανάγκες μας. Η φροντίδα της υγείας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αποκλειστικά ατομική και οικογενειακή ευθύνη, όπως συμβαίνει σήμερα. Είναι ευθύνη του κράτους να φροντίζει για την υγεία του καθενός, αλλά και για τη δημόσια υγεία συνολικότερα».

Οι μαζικοί φορείς θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας σύγχρονα Κέντρα Υγείας, πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων στο Κρατικό Νοσοκομείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην «κόψη του ξυραφιού» η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας(2013-12-22 00:00:00.0)
Συνέντευξη για την κατάσταση στην Υγεία(2012-10-03 00:00:00.0)
Τεράστιες ελλείψεις σε βάρος των ασφαλισμένων(2012-07-14 00:00:00.0)
Αφορμή οι εφημερίες, αιτία οι ελλείψεις...(2003-02-27 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών(2001-10-18 00:00:00.0)
Οι περικοπές οδηγούν σε επικίνδυνες εφημερίες(2000-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ