Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών

Η αυθαίρετη περικοπή των εφημεριών εκ μέρους της διοίκησης, καθιστά τη λειτουργία του νοσοκομείου προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διευθυντές των κλινικών

Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν από χτες οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αντιδρώντας στη νέα δραστική περικοπή των εφημεριών, που καθιστά, σχεδόν, αδύνατη την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε περικοπή των εφημεριών, επικαλούμενη την έλλειψη πιστώσεων για την κάλυψή τους από το υπουργείο Υγείας. Κύριο αίτημα των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι να δοθεί η ευθύνη έκδοσης του προγράμματος των εφημεριών στους διευθυντές των κλινικών, έτσι ώστε αυτές να καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των κλινικών και των εργαστηριών. Υπενθυμίζουμε ότι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού ύστερα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, έκαναν αναφορά στην Εισαγγελία Λάρισας. Σε νέα Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε χτες ο Σύλλογος Γιατρών του Πανεπιστημιακού, επισημάνθηκε ότι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι γιατροί απαιτούν ουσιαστικά την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διευθυντές των κλινικών και των εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν, επισημαίνεται: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη τους τελευταίους μήνες, για τρίτη φορά, σε περικοπές του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών, ειδικών και ειδικευομένων, χωρίς, μάλιστα, να προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους υπεύθυνους διευθυντές και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Επειδή, ήδη, από τις προηγούμενες περικοπές η κάλυψη των κλινικών και των εργαστηρίων διεξάγονταν από οριακά έως ανεπαρκώς, η τελευταία αυθαίρετη περικοπή εκ μέρους της διοίκησης καθιστά τη λειτουργία του νοσοκομείου προβληματική και άκρως επικίνδυνη, τόσο για τους ασθενείς, αλλά και για τους διευθυντές οι οποίοι τελικά θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Οσον αφορά στις προτάσεις των διευθυντών των κλινικών και των εργαστηρίων, μεταξύ των άλλων, είναι το πρόγραμμα των εφημεριών να γίνεται από τους ίδιους με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κλινικών και των εργαστηρίων. Επισημαίνουν, δε, ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για το ερχόμενο έτος με βάση τις πραγματικές ανάγκες, ενόψει μάλιστα της ανάπτυξης νέων μονάδων ώστε ν' αποφευχθούν παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διέκοψε χτες τη λειτουργία του (2010-04-21 00:00:00.0)
«Παραλύουν» τα νοσοκομεία (2010-04-20 00:00:00.0)
Αφορμή οι εφημερίες, αιτία οι ελλείψεις... (2003-02-27 00:00:00.0)
Οι περικοπές οδηγούν σε επικίνδυνες εφημερίες (2000-06-24 00:00:00.0)
Προεκλογικό «εμπόριο» υγείας! (2000-02-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν (1998-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ