Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μην εκχωρηθεί ο Ξενώνας της Εστίας Ναυτικών

Να μην εκχωρηθεί ο Ξενώνας της Εστίας Ναυτικών στην «ΑΘΗΝΑ 2004 ΑΕ», κάτι που θα έχει σαν συνέπεια να πεταχτούν στο δρόμο οι 250 ναυτεργάτες που μένουν εκεί, αλλά και οι 40 εργαζόμενοι σ' αυτόν, ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, με την Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει: «Οπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα Διοικητικά Συμβούλια της Εστίας Ναυτικών και του Ταμείου Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού προωθούν την εκχώρηση του κτιρίου, όπου στεγάζεται ο Ξενώνας της Εστίας Ναυτικών στην ΑΘΗΝΑ 2004 ΑΕ».

Το αποτέλεσμα, συνεχίζει ο βουλευτής, θα είναι «ο Ξενώνας να κλείσει, να εκδιωχθούν οι περίπου 250 ναυτεργάτες που διαμένουν σ' αυτόν και οι οποίοι προέρχονται από την επαρχία και συμμετέχουν στις δημόσιες ναυτικές σχολές μετεκπαίδευσης ή ψάχνουν για δουλιά και να απολυθούν οι 40 εργαζόμενοι του Ξενώνα».

Ο Σπ. Στριφτάρης επισημαίνει ότι «η απόφαση αυτή, όχι μόνο πρέπει να ανακληθεί, επειδή το κτίριο του Ξενώνα είναι περιουσία των ναυτεργατών, που δημιουργήθηκε με σκληρή δουλιά και αίμα στα καράβια, αλλά και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες επισκευές σ' αυτόν».

Ο υπουργός ερωτάται «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

  • Να ανακληθεί η απόφαση εκχώρησης του κτιρίου του Ξενώνα της Εστίας Ναυτικών στην ΑΘΗΝΑ 2004 ΑΕ και να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές στο κτίριο;
  • Να γίνει η Εστία Ναυτικών Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως προβλέπει εξάλλου και ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας»;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ