Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συσπείρωση για οργανωμένη αντίσταση

Μπροστά στη Γενική Συνέλευση το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του να εναντιωθούν στον πόλεμο και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους

Στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απαιτώντας ταυτόχρονα την απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και στην αντίσταση σε κάθε περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε κάθε αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο, με αφορμή την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που γίνεται στις 23 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 4.30 μ.μ., η διοίκησή του καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να εντείνουν τους αγώνες τους στην πορεία προς τις αρχαιρεσίες του σωματείου.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα, η Γενική Συνέλευση γίνεται σε μια περίοδο που «το τρομοκρατικό χτύπημα στις 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται από τους ιμπεριαλιστές ως πρόσχημα για να εξαπολύσουν μια σχεδιασμένη επίθεση σε χώρες και λαούς, για να ενισχύσουν την κυριαρχία της Νέας Τάξης, να ελέγξουν πετρελαϊκούς δρόμους, να χτυπήσουν λαϊκά κινήματα.

Καταγράφοντας τη δράση του Συνδικάτου στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση, σημειώνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους πάλεψε ενάντια στις απολύσεις και την αυθαιρεσία των εργοδοτών και τους καλεί σε μαζική συσπείρωση και οργανωμένη αντίσταση μέσα από το Συνδικάτο, με δημιουργία επιτροπών αγώνα κατά εργοστάσιο, με την αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικαλιστικά όργανα υπέρ των συνεπών ταξικών δυνάμεων.

«Οι αγώνες που δόθηκαν, σημειώνεται στο κάλεσμα, δείχνουν ότι μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με την ενότητα, τη συσπείρωση, την αντίσταση, κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και τις προσπάθειες διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, που επιδιώκουν ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση, με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τη στηρίζουν και ιδιαίτερα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

Προβάλλοντας τις οικονομικές διεκδικήσεις που πρέπει να στηρίζονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας, το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του να παλέψουν για κατώτερο μεροκάματο 12.500 δρχ. ή μισθό 350.000 δρχ., κατώτερη σύνταξη 240.000 δρχ., επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για όσο διαρκεί η ανεργία, αφορολόγητο όριο 3,5 εκατομμύρια δρχ., επέκταση βαρέων ανθυγιεινών, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο με αύξηση αποδοχών, κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων, δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία με αναβαθμισμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων και σταμάτημα της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας για Ελληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οι αγώνες που δώσαμε - καταλήγει η ανακοίνωση - τα προηγούμενα χρόνια ήταν και είναι με όρους αντίστασης, ταξικής - ανειρήνευτης πάλης. Η συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο είναι σήμερα βασική προϋπόθεση δημιουργίας μετώπου αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης που έχουν στόχο τη συρρίκνωση του κλάδου και την αφαίρεση κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ