Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
Πανηλειακή απεργία την Τρίτη

Πανηλειακή 24ωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πύργου για την Τρίτη 23 Οκτώβρη και απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚ στις 10 το πρωί, σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των 31 απολυμένων στα Σούπερ Μάρκετ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πύργου - Ολυμπίας. Το Εργατικό Κέντρο Πύργου προχώρησε στην απόφαση της απεργίας, μετά από πρόταση των μελών της ΕΣΑΚ στη διοίκηση και την πίεση που άσκησε η Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων της Ενωσης. Απαιτεί την επαναπρόσληψή τους και διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της ανεργίας στο νομό που συνεχώς διογκώνεται.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί τον εργαζόμενο λαό της Ηλείας να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη και να απαιτήσει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που με τις προθέσεις - αποφάσεις της προχωρεί στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα τους καλεί να αντισταθούν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην απαγόρευση των συλλαλητηρίων, την επιβολή του «τρομονόμου», αλλά και στην ολόπλευρη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών που δολοφονεί τους λαούς. Η πολιτική αυτή, που επιπλέον βάζει σε άμεσο κίνδυνο τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού, δεν πρέπει να περάσει, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ