Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ το αποκλείουν από το Συνέδριο

Την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) να επιτρέψει τη συμμετοχή του στο επικείμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, αναφέροντας ότι η στάση αυτή είναι ενταγμένη στο όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που υπηρετούν αυτές οι δυνάμεις.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, «στη Φθιώτιδα, την κατάσταση αυτή και το καθεστώς του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού εκφράζει και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Ερχεται ως συνέχεια του παλιού Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, που οι ίδιοι διέλυσαν, για τη γνωστή υπόθεση των σεμιναρίων και των προστίμων του ΣΔΟΕ. Και στην ίδια λογική συνεχίζουν, ως διοργανωτές σεμιναρίων και υποστηρικτές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Απόντες από κάθε χώρο δουλειάς, μακριά από τις ανάγκες και τα βάσανα του εργαζόμενου. Σαν καλοί υπάλληλοι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) θα εκπροσωπηθεί κανονικά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. (...) Οι εργατοπατέρες της Φθιώτιδας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ από κοινού μας δίδαξαν πώς να διαλύεις Εργατικά Κέντρα, πώς να αλλάζεις ΑΦΜ για να γλιτώνεις πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, πώς να συστήνεις Εργατικό Κέντρο με εικονικές Γενικές Συνελεύσεις», ενώ «δεν μπόρεσαν μέσα σε 6 μήνες να κάνουν εκλογές για να αναδείξουν νέους αντιπροσώπους...».

Από την άλλη, συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, οι ίδιες αυτές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, «θυμίζοντας την εποχή των "Μακρήδων" και "Λικιαρδόπουλων", αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, γιατί δεν το θεωρούν δικό τους».

Και υπογραμμίζει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας δημιουργήθηκε κόντρα στη "σαπίλα", από σωματεία και συνδικαλιστές που όχι μόνο ήταν ενάντια στα σεμινάρια που διέλυσαν και διέσυραν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να τα καταγγέλλουν ως μέσο εκμαυλισμού συνειδήσεων, δημιουργίας παραταξιακής πελατείας και εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου. Βρίσκεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Συγκρούεται με την εργοδοσία, στηρίζει διεκδικήσεις εργαζομένων, οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κηρύσσει απεργίες όπου απαιτούνται για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σέρνεται στα Δικαστήρια από την εργοδοσία και βγαίνει νικητής (...) Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν πρόκειται να μας σταματήσουν όσα εμπόδια και να μας βάλουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και τα αίσχη του νεοσυσταθέντος ΕΚΠΕΦ καταγγέλλει και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ