Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απήργησαν διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη στα ΒΑΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες απαίτησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι στο πλαίσιο της χτεσινής πανελλαδικής απεργίας πραγματοποίησαν πολύμορφες κινητοποιήσεις (συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το Γενάρη 2015 έως τον Οκτώβρη 2018 αποχώρησαν από την Υγεία συνολικά 7.097 εργαζόμενοι (μόνιμοι, ΙΔΑΧ) και προσλήφθηκαν 6.343 (754 λιγότεροι). Ακόμα, ολόκληρο το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Οσο για την κυβερνητική δέσμευση για το τρέχον έτος περί 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης.

Στην Αθήνα, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και πραγματοποίησαν πορεία. Περνώντας από τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας, διαδήλωσαν «Ελλείψεις, συμβάσεις, μπλοκάκια, συνεργεία - Εκαναν γαλέρες τα νοσοκομεία» και διεκδίκησαν «Αυξήσεις, προσλήψεις, ανθυγιεινό - Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Σωματεία και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας συνέχισαν την κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πήραν μέρος στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Στη Λήμνο

Στη Λήμνο, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο του νησιού με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τα Σωματεία του Δημοσίου και το Σωματείο Συνταξιούχων. Οπως καταγγέλθηκε από τους ομιλητές στη συγκέντρωση, από τους 43 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που προβλέπει ο Οργανισμός στο νοσοκομείο του νησιού (πολύ πίσω από τις ανάγκες και αυτός), υπηρετούν μόνο 28, από τους οποίους οι 5 είναι επικουρικοί και όχι μόνιμοι, ενώ λείπουν κρίσιμες ειδικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ